Представљен нацрт Стратегије развоја културе Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Представљен нацрт Стратегије развоја културе Србије
Trenutno na sajtu: 717       |       Podeli:
02.06.2017 | 0 коментар(а)



Министар културе и информисања Владан Вукосављевић представио је нацрт Стратегије развоја културе Републике Србије до 2027. године,

који ће се у наредних месец дана наћи на јавној расправи у више градова, а међу њима је и Чачак.

Након јавних расправа нацрт би требало да се нађе пред члановима скупштинског Одбора за културу, а онда и пред посланицима Народне скупштине, а Вукосављевић очекује да ће Скупштина до краја године усвојити поменути нацрт у том или мало измењеном облику.

"Покушали смо овим нацртом да анализирамо стање у култури Србије, у свим њеним аспектима и областима и предложимо низ мера које треба у наредних 10 година да доведу до позитивних и охрабрујућих резултата", рекао је Вукосављевић.

Издвојио је предлог да издвајања за културу из године у годину буду све већа, да се донесе читав низ закона и пратећих прописа како би се област културе нормативно уредила, да се охрабре културе националних мањина и невладиног сектора.

"Очекујемо занимљиву јавну расправу и покушаћемо да дефинишемо шта је то српски културни простор, шта су основна идентитетска питања српске културе, шта је српско културно језгро", прецизирао је Вукосављевић, додавши да је битно одредити оно што држава мора да финансира.

Министар је рекао да очекује да оваква или нешто измењена Стратегија буде усвојена на јесен чиме ће Србија први пут у својој историји добити Стратегију културног развоја.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.082.254 посета
Тренутно на сајту: 715 посетилац(a)