Вучић: СПС нам математички није био потребан 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вучић: СПС нам математички није био потребан
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
23.12.2018 | 0 коментар(а)



Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је јуче да Социјалистичка партија Србије (СПС)

математички није била потребна СНС-у у коалицији ни 2014. ни 2016. године, али је знао да није добро ићи у промене без те странке, те да питање партија није најважније, већ заједничка борба за будућност Србије.

Вучић је то рекао на 10. Конгресу СПС који је одржан у Центру „Сава” додавши да је знао да је СПС био „више него потребан и да није добро и да не смеју ићи одвојено у промене у Србији”.

„СПС није био потребан математички, али политика није математика. Морате да се сагласите са људима и да гурате заједнички политику, снажно”, рекао је Вучић, преноси Бета.

Он је захвалио лидеру СПС и министру спољних послова Ивици Дачићу за кога је рекао да је вредно радио и учинио да позиција Србије у односима са Приштином буде „нешто чвршћа, јача, да можемо нешто више да тражимо и створимо за српски народ на Косову”.

Вучић је додао да Србија није имала ништа у разговору са Албанцима и да „ништа није било наше и данас је мало тога наше”.

Уз то, рекао је да су кораци у односима са Републиком Српском од седам миља и поручио председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику да ће увек више волети Слободана Милошевића од њега, али да су резултати бољи данас него тада”.

„Пред нама су године нелаке, али ће нам економија бити боља и снажнија, пензионери ће имати веће пензије, радници који добро раде имаће веће плате”, рекао је Вучић.

Он је казао да су Србији потребни сви пријатељи у региону и свету који у сарадњи са Србијом виде будућност.

Имам Путинову подршку за компромис о Косову

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да Србија има подршку председника Русије Владимира Путина о постизању компромиса са Приштином.

Вучић је новинарима у Београду рекао да Русија чврсто стоји на ставу да ће подржати решење које подржава Београд.

„Суштина је у следећем, ја сам бар 10 пута разговарао са Путином о Косову на исту тему проналажења могућег компромиса и мислим да имам Путинову велику подршку за компромисно решење. Питаћу га и 17. јануара (када дође у Београд), питајте га и ви, у крајњој линији не верујем да се било шта у међувремену променило”, казао је Вучић, преноси Бета.

Говорећи о улози САД, он је казао да је добра вест да САД желе компромис између Београда и Приштине и напоменуо да Београд и Приштина имају разговоре под окриљем ЕУ и да се у том смислу није ништа променило, а да велике силе сада „изражавају наду за решење”.

Он је истакао да се ни до каквог решења не може доћи без њихове сагласности.

Како је истакао, суштина је да нико не може да наметне решење без договора Албанаца и Срба.

„Хоћу да дам сву своју енергију да постигнемо компромис и да не мора свака мајка да брине да ли ће дете да јој иде у ров када напуни 18 година и да се народ на КиМ не боји да пошаље у школу дете и да ли ће имати намирнице у продавници и лекове у болници, зато нам је потребна помоћ и подршка”, рекао је Вучић.

Он је казао да не могу више да се причају бајке и митови о Косову већ да је потребна реалност.

Показао сам Додику доказе о мешању западних сила у изборе у БиХ

Председник Србије Александар Вучић је изјавио јуче да је Милораду Додику већ показао део докумената који доказују директно мешање западних сила у изборни процес у БиХ, и да ће их предочити и бившем српском члану Председништва БиХ Младену Иванићу, када следећи пут дође у Београд.

На опаску новинара да је уочи избора у БиХ говорио о мешању западних сила у изборни процес у БиХ и најавио да ће после рећи нешто више о томе, Вучић је казао да је Милораду Додику већ показао део тога.

„Позвао сам Иванића и рекао му да када дође у Београд и да ћу и њему то, такође, показати”, рекао је Вучић.

Навео је да сада медијима неће ништа да открива, јер не жели да показује податке до којих су различите службе дошле, али да ће „свакога од њих који су учествовали на различитим странама обавестити и то показати”, преноси Танјуг.

Немам проблем с протестима, после свих сам излазио јачи  

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да нема проблем са протестима у Београду и да је после свих демонстрација против њега и Српске напредне странке излазио јачи, а они који су руководили протестима излазили би драстично слабији.

Вучић је новинарима у Председништву Србије рекао да су организатори после протеста имали и до 30 - 40 одсто мање снаге, односно подршке на изборима.

„Зато што није снага та која долази због децибела нечијег гласа, већ снаге програма, плана, енергије, рада и онога што чините за вашу земљу”, казао је он, преноси Бета.

Вучић је додао да на протесту који ће бити одржан вечерас у 18 сати испред Филозофског факултета у Београду неће бити видљиво присуство полиције.

„Нећу да дозволим оне игрице које они играју по белом свету, као носе цвет нашим полицајцима, па ви сте као на нашој страни. Е овде нема полицајаца, изволи шетај колико хоћеш, ради шта год хоћеш, осим што не смеш да чиниш насиље нигде, ни над ким, ни на једном објекту”, казао је Вучић.

Он је казао да су пароле против њега демократија, а да је задовољан што види да то народ препознаје на изборима и по истраживањима.

Протести против политичког насиља одржани су 8. и 15. децембра у Београду под паролама „Стоп крвавим кошуљама” и „Један од пет милиона”.

 

ГЗС/ Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


вучић дачић протест изјава

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.747.779 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)