У чачанској болници смештено 60 ковид пацијената: Имунизација тече по плану 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
У чачанској болници смештено 60 ковид пацијената: Имунизација тече по плану
Trenutno na sajtu: 317       |       Podeli:
25.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Сведоци смо да се на територији наше државе се бележи пораст боја заражених од ковида,
Фото: ГЗС

у неким срединама је вирус више изражен, у неким мање.


„Што се тиче нашег округа, повећан је број првих прегледа у Дому здравља, за десет више него прошле недеље”, рекао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима.

др Михаило Луковић, руководилац Радног тима, фото: ГЗС


У чачанској болници смештено је 60 ковид болесника, то је најамања цифра у последња два, три месеца. У тој установи је прегледано 59 пацијената, седам отпуштено, исто толико примљено, два лица из Чачка преминула, док на механичкој вентилацији нема нико.


Што се тиче броја оболелих у образовним установама ђака, њихових професора и васпитача, ти подаци нису драматични, регистровано је само једно оболело.


Када је у питању Дом здравља у последњих месец дана број прегледа не пада на жељени ниво, тако да се креће између 50 и 70, рекао је др Александар Пајовић, директор Дома здравља.


„Тачно је да ту има и мешаних инфекција, јер је тренутно такав период, то не говори о неком драстичном скоку, али се свакако може рећи да се ковид епидемија и даље одржава”, објаснио је др Пајовић.

др Александар Пајовић, директор Дома здравља, фото: ГЗС


Он је истакао да је велики број особља је ангажован око вакцинација. До сада је Моравичком округу дато 34 000 вакцина, од тога комплетно вакцинисано 15 000 грађана, а првом дозом негде 19 000. Чачак тренутно располаже са сва четири типа вакцина.

Ревакцинације се врше пре подне, зависно од броја грађана, односно спискова који се добију.

У Чачку је апликовано преко 18 000 вакцина, првом дозом, нешто више од 10 000, а 8 200 примило је и другу дозу.


„Оно што је важно још за наше грађане је да они добијају позиве, где да се јаве и у које време, ако се деси да је некад нека неусаглашеност, то се решава. Наиме, свако ко је добио време, самим тим је и вакцину коју треба да прими. Нисмо у могућности да сада неко бира, јер ако су се грађани пријавили и изразили своју жељу ту ће и добити. Уколико неко не жели да прими једну вакцину, хоће другу врсту, то не можемо ми на пункту да заменимо, нити може да дође у Дом здравља да тражи. Дакле, ко неће, не мора да прими, али мора поново да се пријави преко е-Управе и да изрази жељу и када буде било те вакцине, он ће бити позван”, закључио је др Пајовић.
ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.136.200 посета
Тренутно на сајту: 318 посетилац(a)