Вучић: Било би добро да 2018. распетљамо косовски чвор, али... 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Било би добро да 2018. распетљамо косовски чвор, али...
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
31.12.2017 | 0 коментар(а)



Председник Александар Вучић каже да би било добро када бисмо успели да до краја 2018. године „распетљамо косовски чвор“,

али поручује да није оптимиста по питању постизања обострано прихватљивог договора са Албанцима.

"И даље мислим да су нам шансе за обострано прихватљиви договор мање од пет одсто. Али, и за договор унутар Србије, између нас. Практично је немогуће решити ово питање без великих сила", рекао је Вучић у интервјуу за Вечерње новости.

Вучић сматра да је предуслов за померање са мртве тачке добра воља и Срба и Албанаца.

Истиче да би историјска ствар била да постигнемо договор с Албанцима и то без сукоба.

"Ако то постигнемо бићу веома поносан на то своје политичко наслеђе, без обзира на то како би ми политички било суђено у данашње време, мислећи на то како ће то бити тумачено у будућности", навео је председник Србије.

Вучић објашњава да је свестан да би био "проказан у највећем делу српске јавности" од првог тренутка када би се дошло до таквог компромиса, али наглашава да би "за двадесет година био слављен".

Упитан да ли је за њега априори неприхватљиво да Косово добије столицу у УН, Вучић одговара да мисли да је то немогуће, "осим ако не постигнемо неку другу врсту историјског споразума којим би Срби били задовољни".

"Овако је апсолутно неприхватљиво", закључио је Вучић.

О изборима у Београду

Говорећи о београдским изборима, Вучић је рекао да очекује велике притиске "стране и тајкунске машинерије", али поручује да ће се учинити све да буде побеђена та "тајкунско-лоповска коалиција".

Упитан ко је у то конкретно укључен, Вучић је рекао да се "најпознатији тајкун у Србији хвали да је он тај који је спојио Сашу Јанковића, Вука Јеремића и Драгана Ђиласа, као што је некада правио владу између демократа и социјалиста".

На питање колико је Ђилас уопште кадар да мобилише опозицију и уједини је против њега и констатације да многи Вучићеви саборци тврде да их спаја "западна рука", Вучић одговара да чује како се неки тајкуни хвале да они контролишу све процесе, а и "неки други споља".

"И ту ће притисци бити велики, не зато што они мисле да ће тиме да промене власт у Србији, већ зато што желе да ослабе позицију државе", указао је Вучић.

Каже да није његов обичај да говори о њима, али напомиње: "Људи који су, не заборавите, задужили Београд за 1,2 милијарде евра и оставили дефицит од 18,6 одсто, сада се представљају као нека нова снага. Нема сумње да ће бити тешко да се супротставимо њиховој медијској, спољној и тајкунској машинерији".

Вучић је навео да је Ђилас одборник у Скупштини града и да од 42 седнице, на 41 није био.

"И замислите мене да од 42 седнице Владе нисам био на 41. Шта би људи рекли? То је неозбиљно, неодговорно. Они власт желе само због новца. И желе једино да руше Вучића. Не баве се уопште Београдом нити било чим другим", навео је Вучић.

Наглашава да ће се СНС борити храбро и џентлменски.

"Али, ако изгубимо, признаћемо пораз. Нећемо да кукамо и тражимо поништавање народне воље. Као и што нећемо да будемо саучесници у враћању Београда и Србије у прошлост – у тајкунско-лоповске приватизације", истакао је Вучић и нагласио: "Ми ћемо дати све од себе да победимо ту тајкунско-лоповску коалицију".

Вучић је поновио да није променио мишљење и да ванредних парламентарних избора неће бити.

"Небојша Стефановић сваког дана врши притисак на мене да идемо на изборе. Он ми је веома близак сарадник и веома поштујем то што говори, али нисам променио своје мишљење о том питању", каже Вучић.

Вечерње новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.432.833 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)