Др Радојевић: Радници ФРА остали без посла да би се неки “даса” намирио како он хоће 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Др Радојевић: Радници ФРА остали без посла да би се неки “даса” намирио како он хоће
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
21.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Председник ГрО Народне странке у Чачку др Александар Радојевић осврнуо се на

данашњој конференцији за новинаре на коначно избацивање радника из погона ФРА, после 19 неуспешних покушаја да се обезбеди улаз извршитеља.

“Мишљења сам да је судска пресуда дубоко неразумна и неправедна, одузети имовину којом су се радници служили и на тај начин стварали доходак себи и својим породицама, али и свом граду и својој држави”, казао је др Радојевић.

Он је подсетио да је почетни дуг ФРА према извесном Копитићу износио 1, 5 милиона динара, а са обрачунатаом дуговање је изашало на 4, 6 милиона динара.

“Пресудом Привредног суда у Чачку намирење тог дуга је креирано као одузимање једног дела фабрике који ће се продати зарад намирења, без обзира на то што је фабрика у међувремену понудила и већу цифру да дуг буде измирен према том приватном повериоцу. Дакле фабрика је понудила на тих 4, 6 милиона чак 5, 6 милиона динара што је крајњи корисник одбио”, тврди др Радојевић.

Он је казао да је зачуђујуће да суд није имао слуха да се тај дуг намири на неки други начин, односно на начин који је везан за измирење у новцу.

“Зашто је то тако, можемо само да нагађамо, а највероватније је разлог локација на којој се налази погон, уз саму Улицу 10, који ће за неко време вредети и знатно више од садашњих процењених 200 хиљада евра. Суд и поред тога доноси пресуду да се узме фабрика која вреди бар седам – осам пута више, да се затвори погон, радници оставе без посла како би се неки ’даса’ намирио на начин на који он жели иако су обезбеђени новци за намирење дуга”, сматра председник ГрО Народне странке у Чачку.

Др Радојевић је поставио питање да ли ће се овај пример следити и у неким другим дужничко – поверилачким односима.

“Можда ћемо доћи до решења за дуговање Дома здравља према радницима у износу од неколико десетина милиона. Да ли ће се на исти начин у судској пракси применити да се ординације у Дому здравља поделе лекарима, возачима и осталом особљу којима се дугују плате. Да ли ће се оних 16 милиона колико износе дугови болнице према запосленим по најновијем ревизорском извештају ДРИ, такође користећи пример позитивне судске праксе из ФРА, намирити на тај начин што ће се ординације или кабинети поделити онима којима се дугују паре”.

Др Радојевић је на крају тражио одговор од власти ове државе, пре свега од “СПС – а који се заклиње у права радника и СНС - а који захтева нулту корупцију”, да ли је било притисака на суд, да ли је суд поступао аутономно и да ли ће ово бити пракса и за друге дужнике.

 

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK NARODNA STRANKA DR ALEKSANDAR RADOJEVIC FRA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.894.835 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)