Арапи улажу милионе евра у српске оранице: Канал за наводњавање „Чачак – Парменац“, поново ће бити у функцији 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Арапи улажу милионе евра у српске оранице: Канал за наводњавање „Чачак – Парменац“, поново ће бити у функцији
Trenutno na sajtu: 548       |       Podeli:
01.03.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Канал за наводњавање „Чачак – Парменац”, са ког су се водом снабдевала пољопривредна земљишта од Парменца до Kатрге,
Вредност радова 5,7 милиона евра, фото: РИНА

изграђен је 1957. године и због дотрајалости није у функцији. Сада се коначно кренуло са његовом реконструкцијом, а вредност радова је 5,7 милиона евра, који се финансира из кредитног аранжмана између Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата, преноси агенција РИНА.

Пројекат подразумева санацију и модернизацију канала за наводњавање од бране у Парменцу до Kатрге у дужини од 24 километра, а укупна дужина постојећег канала, који ће бити бетониран и у потпуности саниран је 5.350 метара од Парменца до канала Моравац.

Канал је изграђен 1957. године и због дострајалости није у функцији, фото: РИНА

„За потребе дистрибуције воде од канала кроз мрежу пројектоване су четири црпне станице, до крајњег корисника система водоснадбевања. Очишћен је цео канал од муља,растиња, смећа и земље као и појас око самог канала. Урадили око километар сервисне саобраћајнице дуж каналана делу код канала у Трбушанима. Завршили смо 3.500 м дистрибутивног цевовода од уговорених 10.855 метара", казао је градоначелник Милун Тодоровић.

Укупна дужина дистрибутивне мреже је 10.885 метара, а биће уграђене цеви различитих пречника, као и поставка 11 цевовода и 175 хидрантских јединица.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


arapi kanal parmenac navodnjavanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.207.100 посета
Тренутно на сајту: 549 посетилац(a)