Зашто су Драгачевци одсечени од света? 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Зашто су Драгачевци одсечени од света?
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
26.09.2018 | 0 коментар(а)



Гуча -Обнова друма између две драгачевске престонице, Гуче и Лучана, постала је велики белај за привреднике овог краја наше државе.

Нико није сигуран да крене камионом, шлепером преко Јелице, а ако се одлучи на смер преко Каоне и Краљева, дангубиће и потошиће паре за гориво. Драгачевски привредници, који ових првих дана јесени шаљу своје испоруке у даљину, кромпир или производе из ливнице, не знају шта да препоруче својим купцима и који правац да им покажу.

Јер, основни друм за шлепере из Гуче према свим странама света води преко Турице ка Лучанима, а он је већ недељама у поправци. Затворен, неупотребљив за саобраћај камионима од двадесет и више тона. Када ће тај пролаз кроз драгачевско побрђе да буде отворен овим људима што сваког дана мисле о свом послу и радницима уз њих?

Глас западне Србије покушао је да питањима својих новинара дође до одговора.
 
Председница општине Лучани Весна Стамболић са представницима ,,Штрабага” посетила је радове на уклањању Лишке стене, на друму Гуча-Лучани, и најавила да се завршетак радова очекује до краја 2018. уколико временски услови то дозволе.

,,Динамика се поштује, у овом послу има непредвиђених ситуација, али наравно добри извођачи решавају проблем у ходу”, рекла је Стамболић.


Фото: Радио Д Лучани

Она је истакла да је ово велики и важан пројекат у сваком смислу, јер се ради о изузетној количини стенске масе и камена.

,,Овим радовима решиће се један велики проблем у саобраћају на територији општине. Осим тога, још једна добробит ове акције и пројекта је то што ће ЈП ,,Путеви Србије” сав камен који је изминиран и склоњем приликом ових радова донирати општини Лучани, а ми ћемо га користити за подасипање путева и каменовање речних токова”, нагласила је Стамболић.

Прва жена општине прокоментарисала је да увек постоје алтернативе што се тиче радова, али и питање шта је јефтиније а шта скупље.

,,Могли су извођачи да нађу алтернативу да раде, али Лишка стена временом је почела да попушта и да клизи. Да не би дошло до повређивања или тежих последица, једноставно нико није хтео да сноси одговорност. Ја поздрављам решење саобрађајног инспектора, али и одлуку ‘Путева Србије’ да се проблем уклони и на тај начин реши безбедност”, истакла је Стамболић и додала да оно што је било бескорисно и претило да постане велика опасност, претвориће се у нешто што ће служити грађанима.


Фото: Радио Д Лучани

Реч је о путу између Гуче и Лучана, дугом око 17 километара, и поправци у селу Лис.
Радови на отклањању стена започети су половином јула ове године, саобраћај између Гуче и Лучана тада је преусмерен преко Турице, Тијања и Потајника.

Глас западне Србије покушао је у току дана да дође до одговора када ће овај важан саобраћајни правац постати доступан великим камионима, али нисмо добили одговор ни са једне важне адресе. Настојаћемо да наше читаоце обавестимо о томе чим буде прилика.

Иначе, инвестиција је вредности 110 милиона динара, финансирана од стране ЈП ,,Путеви Србије”, а извођач радова је чачански ,,Штрабаг”.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.260.833 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)