Двери: Бојкотујемо предстојеће изборе на свим нивоима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Двери: Бојкотујемо предстојеће изборе на свим нивоима
Trenutno na sajtu: 603       |       Podeli:
02.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Представници Српског покрета Двери потврдили су своју одлуку да ће бојковати
Фото: ГЗС

изборе 21. јуна на свим нивоима. Избори који су расписани за 21. јун су недемократски, противуставни и ризични за здравље становништва, јер још увек траје пандемија нове заразне болести, речено је на данашњој конференцији за медије у Чачку.

„Што се тиче Српског покрета Двери, ми ни на који начин нећемо учествовати на наступајујћим лажним изборима и сматрамо да је бојкот избора заправо начин да дођемо до правих, слободних и поштених избора. Права истина је да је Србија постала недемократска земља и после тачно 30 година од увођења вишестраначја у Србији, ми прелазимо изнова у једнопартијски систем, укидамо демократску Србију јер овде више нема услова за било коју демократску процедеру“, рекао је Бошко Обрадовић, председник покрета Двери.

Он је додао да се врши невероватан притисак на бираче и уцењивање запослених у јавном и приватном сектору да гласају за владајућу СНС.

„Не постоји више ни РЕМ, као регулаторно републчичко тело за медије које не ради свој посао, ни РТС која је укинута за било кога ко другачије мисли, што значи да два јавна медијска сервиса који плаћају сви грађани Србије, цензуришу стварност и раде искључиво у интерсу владајујће странке“, нагласио је Обрадовић.

Он се осврнуо и на штрајк глађу од 11 дана, који како је рекао, показује у каквом недемократском друштву живимо, јер власт није желела да преговара о пет штрајкачких захтева : очувању Косова и Метохије, неселективном раду тужилаштва и судова, бризи за Србе у региону и расејању, слободи медија и поштеним демократским изборима, на које се власт само насмејала.

“Најавише забрињава ћутање уставног и управног суда, као највиших институција, а које се оглашавају као ненадлежне, јер су стављене у функцију извршне власти. У Србији влада медијски мрак, апсолутна неслобода и неправда и прогон свакога ко другачије мисли. Нађш циљ су слободни и поштени избори, а бојкот ових, води нас до нових правих , слободних и поштених избора“, закључио је Обрадовић.

Председник политичког савета СП Двери проф. Владимир Димитријевић, тврди да председник Србије Александар Вучић води тајне преговоре о предаји Косова и Метохије.

„Зато је њему потребно да га легитимизује лажна скупштина, која ће настати на лажним изборима, јер у нормалној скупштини никада не би добио дозволу да преда Косово и Метохију. Због тога је бојкот избора једна изуизетна државотворна тактика Савеза за Србију и Српског покрета Двери“, закључио је Димитријевић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dveri bojkot izbori bosko obradovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.957.416 посета
Тренутно на сајту: 604 посетилац(a)