Градска власт на знатно виши ниво подигла сарадњу са Владом Србије 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Градска власт на знатно виши ниво подигла сарадњу са Владом Србије
Trenutno na sajtu: 455       |       Podeli:
26.06.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Народни посланик Српске напредне странке Марко Парезановић, изјавио је данас да је ново градско руководство, које предводи Милун Тодоровић,

у првих годину дана рада постигло добре резултате, додајући да је сарадња са републичким институцијама подигнута на виши ниво.

"То се види кроз инвестиције које имамо у централној Србији. За нас је најважнији Коридор 11 са чијом се изградњом наставило и очекујемо до нове године отварање нове деонице где ће се ауто-путем ићи од Прељине до Обреновца. Следеће године креће изградња деонице Обреновац – Сурчин, и за нас јако важна деоница Прељина – Пожега за коју очекујемо брзо потписивање уговора и у завршним смо преговорима са неколико компанија око Моравског коридора", нагласио је Парезановић на заједничкој конференцији за новинаре са страначким колегом Остојом Мијаиловићем.

Парезановић каже да су остварене бројне инвестиције, попут градње Дома ученика, за шта је влада одобрила око 100 милиона динара, затим 30 милиона за реконструкцију породилишта, изградњу фискултурне сале између Установе "Зрачка" и школе "1. новембар" у вредности од 76 милиона динара.

"У претходном периоду добили смо више од 300 милиона динара које смо уложили у путну инфраструктуру. И оно што је најважније за наш град и пројекат градоначелника од првог дана то је индустријска зона где смо од државе добили више од 200 милиона динара, а где ћемо моћи много лакше да привучемо инвеститоре како би побољшали живот наших грађана", нагласио је Парезановић.

Он додаје да је Повериништво СНС анализирало резултате избора у Чачку, изразивши задовољство што су резултати знатно бољи него 2016. године.

"Победили смо на 103 бирачка места, од укупно 104. После две године повереништва, дошло је време за малу реорганизацију. Сигурно ћемо имати промене у неких 15 до 20 месних одбора, у пет до седам стручних савета. Желимо да остваримо што бољу комуникацију са грађанима и ако ми као народни посланици уз све обавезе имамо времена да посетимо скоро сваку нашу месну заједницу, онда то могу сви у СНС", нагласио је Парезановић.

Према његовим речима, тамо где се деси да неколико месеци нема састанака и комуникације са грађанима, на тим местима ће бити промене.

,,У наредних неколико дана отворићемо у Чачку посланичку канцеларију. Нисмо циљано хтели то да радимо у предизборној кампањи већ после, како би показали колико нам је битно да имамо комуникацију са грађанима и да будемо доступни свима", рекао је Парезановић.

И Мијаиловић каже да локална власт функционише на најбољи могући начин и да постоји одлична комуникацију са свим владиним институцијама, министарствима и скупштинским телима.

"Протеклих годину дана смо показали значајне резултате како на привредном плану тако и на запошљавању. Oопозиција која је изгубила 10.000 гласова у Чачку, па и они други који су владали па научили на власт, ће рећи да то није тако, међутим цифре говоре и ти резултати су очигледни", нагласио је Мијаиловић.

Народни посланик Српске напредне странке (СНС) Марко Парезановић, фото: ГЗС

Парезановић: Није добро да нашу земљу продајемо странцима

Говорећи о новом Закону о министарствима, Парезановић каже да ће нова влада имати два нова министарства за разлику до сада и то Министарство о екологији и Министарство за европске интеграције.

"Прошле године нисмо имали Закон о министарствима, у тренутку када смо бирали владу. То само показује да у последње три године имамо континуитет владе и један добро успостављен систем рада који на крају доноси и добре резултате. Прва ствар којом ћемо се бавити у скупштини је Закон о забрани продаје наше земље странцима. На снагу ће 01. септембра ступити Споразум о стабилизацији и придруживању који је донет 2008. године, а који подразумева да наша земља може да се продаје странцима и ми сматрамо да то за Србију није добро, тако да ћемо изгласати закон да се наша земља не продаје странцима", истакао је Парезановић.

Он каже да се сутра очекује експозе мандатарке Ане Брнабић и најкасније до четвртка избор нове владе.

"Сматрамо да ће она у сарадњи са председником Александром Вучићем наставити да бележи добре резултате пре свега на макроекономском плану, на плану финансијске консолидације земље. Могли сте видети и на самој инаугурацији председника, по броју страних званичника који су дошли, какав углед и поштовање наша земља има у свету, што је најбољи показатељ рада", закључио је Парезановић.

Народни посланик Српске напредне странке Остоја Мијаиловић, фото: ГЗС

Мијаиловић: Опозиција уништава резултате владе и Скупштину Србије

Народни посланик СНС Остоја Мијаиловић, каже да су их грађани изгласали како би се разговарало о темама које су важне за бољи живот грађана, међутим опозиција доста негативно делује, опструишући сваки рад.

"Све што се добро дешава у држави, све добре инвестиције на неки начин покушава да унизи на шта лично мислим да нема право. Ако ми неко каже да је било који посланик добио глас да земљу вуче уназад, мислим да то није исправно и да није истинито. У Скупштини Србије нас ових дана очекује велики посао где очекујемо велике нападе опозиције због мандатарке Ане Брнабић", рекао је Мијаиловић.

Његово мишљење је да она треба да буде премијер, да начин како је водила Министарство за државну управу и локалну самоуправу је дала значајне резултате који су веома видљиви.

"Мислим да је пред Србијом историјски тренутак, јер на челу нећемо имати једног политичара који ће радити на личној промоцији и своје странке. Долази нестраначка личност, док са друге стране имамо председника државе који је врхунски политичар, озбиљни државник, чија се реч у целом свету значајно уважава и поштује. Сматрам да је то одличан спој и ми ћемо као земља у наредне три године имати озбиљну владу", сматра Мијаиловић.

Он каже да је до 2012. године, до када је Владу Србије водио неко други, они који се баве привредом су тад били тајкуни и криминалци и нису смели да се појаве као привредници, јер је то било забрањено.

"Не треба да се бавимо ко шта ради кући, јер наш народ неће живети од тога да ли сам ја леп или нисам већ од тога да ли знам да радим и да ли имам резултате", нагласио је Мијаиловић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.437.310 посета
Тренутно на сајту: 456 посетилац(a)