Милан Ружић сигурним стопама прослављених писаца 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Милан Ружић сигурним стопама прослављених писаца
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
22.03.2017 | 0 коментар(а)



Лучани, Гуча - Промоција књиге младог лучанског писца Милана Ружића под називом "Наше су само речи" (Службени гласник 2017), одржана је синоћ

у Гучи и Лучанима, у организацији Дома културе и Библиотеке.

Публика је од аутора могла чути нешто више о томе како је књига настала и ко је на његово стваралаштво извршио највећи утицај. О књизи је, поред аутора, говорила и уредник у Службеном гласнику Гордана Милосављевић Стојановић, саопштено је из Библиотеке.

Она је рекла да је Ружићев начин писања одраз целе једне генерације која је учила да чита у моменту када је држава била у рату, а књижевност и писци су били скрајнути. Највећи део свог излагања посветила је језику који Ружић користи у свом писању, а у вези са тим је истакла да је у питању језик који се сасвим сигурно наслања на језик његових претходника, и то оних који су се одавно доказали као класици српске књижевности.

Промоција књиге "Наше су само речи" у Гучи, фото: Библиотека општине Лучани

Посетиоци су могли чути и све оно што су о књизи, на промоцији у Библиотеци града Београда, рекли Владимир Кецмановић (прослављени српски писац и уредник Ружићеве књиге), као и Матија Бећковић. На крају лучанске промоције, с обзиром на то да је 21. март Дан поезије, публици је приказан део Новогодишњег концерта Саборне цркве у Београду одржаног у Народном позоришту у оквиру којег је прослављени драмски уметник Петар Божовић говорио Ружићеву песму "Молитва Светом цару Лазару".

Ружић је са публиком поделио и то како је текао његов стваралачки поступак, шта се све у књизи налази и одакле је црпео инспирацију за исту. Указао је на разлику између његове прве књиге "Некад, неко, негде" и нове. Између осталог, причао је и о томе како га је Матија Бећковић наговорио да пише и колико је, с обзиром на наслов књиге, било важно да се на корицама књиге нађе баш слика Петра Лубарде "Гуслар".

Промоција књиге "Наше су само речи" у Гучи, фото: Библиотека општине Лучани

Аутор је изразио своју захвалност свима онима који су допринели томе да његова каријера писца крене узлазном путањом, а међу тим људима су се нашла имена Матије Бећковића, Владимира Кецмановића, Петра Божовића, Желидрага Никчевића, Емира Кустурице и Ружићевих сарадника са Искре (Електронске новине Андрићграда) - Зорана Шапоњића и Радоја Андрића, као и многих других.

Између приказа онога што су други говорили о књизи, Ружић је публици читао неколико прича из књиге и ако је судити по реакцијама, овој књизи се предвиђа светла будућност.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.813.334 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)