Стари Прибој ускоро у новом издању, општина финансира реконструкцију фасада 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Стари Прибој ускоро у новом издању, општина финансира реконструкцију фасада
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
17.07.2019 | 0 коментар(а)



Прибој – На основу Одлуке о спровођењу јавног позива за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања фасада и побољшању енергетске ефикасности зграда



и спречавања штетних последица по безбедност грађана на територији општине Прибој за 2019. годину, Kомисија за избор пројеката прегледала је пристиглу документацију, извршила оцењивање и на крају сачинила ранг листу.

Од десет пристиглих пријава, четири стамбене јединице нису испуниле услове конкурса и поднеле адекватну документацију предвиђену јавним позивом, па је комисија извршила рангирање шест стамбених јединица са ваљаном документацијом.
 Председник Kомисије за избор пројеката и члаан Општинског већа Стефан Србљановић каже да се свих шест стамбених јединица које у су поднеле адекватну документацију финансијски уклапају у укупну цифру предвиђену за овај пројекат буџетом за 2019. годину, а реч је о 10.000.000 динара. Он наводи да ће тако фактички сви који су истински били заинтересовани за овај пројекат и обезбедили средства за учешће заправо ући у реализацију.

Бенефити који проистичу из једног оваквог пројекта су вишеструки. Kако се и из самог назива јавног позива може закључити ради се о спречавању штетних последица по безбедност грађана, а подсетићу да се фасаде на појединим зградама обрушавају већ дуже од 2 деценије и да је било више случајева повређивања грађана и њихове имовине. Затим, јасно је да ће се у знатној мери побољшати енергетска ефикасност ових зграда, што иде у корак са енергетском политиком наше локалне самоуправе и чињеницом да је Прибој општина пионир у Србији по спровођењу енергетске политике – казао је за “ПП Медију” председник Kомисије Стефан Србљановић.


 Стефан Србљановић, председник Комисије, Фото: ПП Медиа

Он наглашава и да је од посебног значаја то што ће ефекте овог пројекта у првом реду осетити станари, кроз прве рачуне за електричну енергију и грејање, као и трошкове за огрев. На крају, ефекта ће бити и у естетском смислу.
– Подсетићу грађане да смо крајем претходне године, након усвајања буџета за 2019., најавили низ улагања у Стари део града. У 2018. читав низ улагања извршен је у Новом делу Прибоја, од реконструкције главне улице и тротоара, изградње неколико паркинга и кружног тока, реконструкције школа и комплетне обнове спортске инфраструктуре пред 55. МОСИ. Сада је ред дошао на Стари град, на задовољство житеља, али и представника локалне самоуправе, а реконструкција фасада је само један пројекат у низу – иситче Србљановић и додаје да следи реконструкција улице 12. јануара и тротоара, хотел „БИЋ“ је након дугог низа година коначно нашао власника који је већ започео радове на обнови. Имајући у виду све наведено, Стари Прибој ће заиста добити једно ново рухо.




ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Priboj Stefan Srbljanovic rekonstrukcija fasada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.915.181 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)