Власт: Изборићемо се са опозицијом 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Власт: Изборићемо се са опозицијом
Trenutno na sajtu: 717       |       Podeli:
04.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Представници владајуће већине, на конференцији за новинаре, изразили су своје незадовољство због опструкције рада Скупштине од стране опозициних одборника.



Председник Скупштине града Чачка, Игор Трифуновић, истиче да су пред одборницима битне одлуке за добробит свих грађана, а да је због понашања појединих одборника рад локланог парламента претворен у циркус.

"Сведоци смо вишечасовног блокрања Скупштине од стране два одборника, заузели су говорницу и не дозвољавају нормалан рад. Пред нама су битне одлуке које се тичу индустријске зоне и нових инвеститора, као и доношење новог Пословника о раду, али у овој ситуацији то је немогуће иако имамо кворум и спремни смо на рад за добробит наших грађана. Обезбеђење је покушало да их удаљи, али пружили су отпор и опет успели да уђу у салу скупштине. Рад одборника не сме бити маратонски, да се протеже данима и усуђујем се рећи да је можда и економски моменат један од фактора оваквог понашања опозиције", изјавио је Трифуновић.

Председник скупштине Игор Трифуновић, фото: Глас западне Србије

Према његовим речима, амандамани опозиције на Пословник о раду одбијени су са разлогом, тако да је њихова побуна због тога апсолутно без основа.

"Од око 1.100 амандамана, колико је поднето, око 700 је одбијено, јер нису били усклађени са вишим актима. Они чак нису имали ни адекватне замерке, већ су се њихова незадовољста односила на одређене временске рокове. Начин на који су одборници изабрали да изразе свој став је погрешан, јер нас нигде неће довести. Ником нисам забранио да говори, оспорио право на реплику, али све је било узалуд. Отимали су микрофон, блокирали говорницу. Али, ми ћемо покушати да се изборимо са овом ситуацијом и наставимо нормалан рад", наводи Трифуновић.

Шеф одборничке групе СПС-а, Наташа Цвијовић, сматра незамисливим овакво понашање опзиције.

"Нови Пословник о раду је неопходан, како би Скупштина боље функционисала, одборнике који су данас спречавали нормалан рад, не могу назвати никако другачије него неваспитаним", јасна је Цвијовић.

Наташа Цвијовић (СПС), фото: Глас западне Србије

Покрет Социјалиста као коалициони партнер СНС-а, учествује у раду Скупштине града и заступа своје идеологије које се тичу борбе за нова радна места и бољи социјални положај.

Како је изјавио председник Одборничке групе, Владимир Радосавчевић, опструкционо понашање појединих одборника директно утиче на нова запошљавња која су неопходна.

"Поред Пословника о раду, Скупштина на свом заседању мора да усвоји и тачке које се тичу индустријске зоне, притупних саобраћајница, али и довођења нових инвеститора који ће Чачанима понудити нова радна места. Ако се Скупштинско заседање развуче данима, добићемо само одлагања у сваком смислу, што неће допринети ничему позитивном", нагласио је Радосавчевић.

Владимир Радисавчевић (ПС), фото: Глас западне Србије

Савет за статут града Чачка био је у надлежности да узме у обзир све амандмане које је опзиција поднела. Како тврди председница, правница Бранка Павловић, седница Савета за статут била је маротонска како не би било пропуста, али увреде Одборничке групе Двери нису изостале.

"Већ на почетку седнице, била сам извргнута гнусним увредама, које мој вокабулар не дозвољава ни да поновим. Услови под којима смо радили били су практично немогући, али успели смо да се изборимо и урадимо свој посао на најбољи могући начин. Седница је трајала сатима, због броја поднетих амандмана, али већина њих није била правно прихватљива. Очигледно је да је опзиција већи акценат ставила на квантитет у односу на квалитет", навела је Павловић.

Бранка Павловић, фото: Глас западне Србије

Осврћући се на своје дугогодишње парламентарно искуство, на националном и локалном нивоу, секретар скупштине Мирослав Петковић (ДСС), истакао је да би због постојања кворума и пет тачака денвног реда било незамислово да седница траје више од два дана. Амандмани који су проузроковали проблеме у заседању по његовом мишљењу обесмислили би Пословник о раду.

"Амандмани служе да се одређени чланови промене и поправе, а не избршу или обезвреде. Колико ће трајати прва, друга и трећа пауза, затим говор одборника је оно чему је опозиција посветила највише пажње, а то је крајње непотребно, јер то не побољшава Пословник. Њихове критике немају никакве аргументе. Морамо да се бавимо битним стварима као што су ребаланс буџета од чега зависе сви наши суграђани. У понашању појединих одборника, заиста више нема никаве политичке културе, а то је назмисливо, јер губимо значајно време. Седница Скупштине мора бити завршена што пре", нагласио је Петковић.

Секретар скупштине Мирослав Петковић (ДСС), фото: Глас западне Србије

Трифуновић је рекао и да ће због понашања појединих одборника, у разматрање бити узет и начин исплаћивања дневница, пошто због неочекиваних околности седнице трају све дуже и питање је да ли ће средства из буџета бити довољна да покрију све те непланиране трошкове.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.970.958 посета
Тренутно на сајту: 717 посетилац(a)