Лидер у производњи система за вештачко оснежавање у посети Торнику 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Лидер у производњи система за вештачко оснежавање у посети Торнику
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
20.02.2020 | 0 коментар(а)



Златибор - Директор Јавног предузећа Скијалишта Србије Дејан Ћика и власник и директор

најпознатије светске компаније за производњу система за вештачко однежавање Ерик Гумерер обишли су ски центар Торник и новоизграђени систем за вештачки снег на новој стази.

Грумерер је изјавио да су српска скијалишта више него конкурентна европским и да су веома добро разивијена и да као таква, могу да послуже као пример другим скијалиштима у региону.

„Нико није ни замишљао да ће српски ски центри да досегну тај ниво, као што је на пример Копаоник, где је инвестирано на прави начин. Овај ски центар може да се мери са осталим скијалиштима у централној Европи“, нагласио је власник компаније Техноалпин.

Говорећи о климатским променама, Ерик Гумерер рекао је да су скијалишта свуда у свету осетила примену временских прилика.

„Постоје места где су температуре високе, где нема снега и где су мале шансе за снежне падавине. Зато смо развили нове методе, имамо машине које праве снег, што је било крајње решење погодно за области у нижим пределима са мање снега“, објаснио је он.

Директор Скијалишта Србије Дејан Ћика рекао је да ни један савремени ски центар у данашње време не може да ради без система за вештачко оснежавање и да је то прироритетна иневстиција за одржање зимских спортова.

„Ова година је најбољи пример, јер природног снега готово да није било, а наши ски центри раде без проблема, управо захваљујући вештачком снегу“, истако је Ћика.

У периоду када скијалишта у региону имају озбиљних проблема и раде на минимуму, Копаоник, Стара планина и Торник раде пуним капацитетом и у сваком моменту на стазама има 30 центиметара утабаног снега.

„Ски центар Торник од ове сезоне има нову плаву стазу, дужине од око 3 километара, која је комплетно покривена системом за вештачко оснежавање. Ова инвестиција је пун погодак, јер је растеретила гужве на скијалишту и скијаши су добили праву стазу за уживање“, рекао је директор Скијалишта Србије.

 

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor tornik skijalista srbije sneg vestacko osnezavanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.267.726 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)