Представљено решење тунела испод Кадињаче 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Представљено решење тунела испод Кадињаче
Trenutno na sajtu: 571       |       Podeli:
30.04.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Представници Института за путеве из Београда презентовали су ужичком руководству и одборницима решење тунела испод Кадињаче,



на последњој седници Скупштине Града Ужица.

Градске власти су нешто раније тог месеца, утврдили предлог одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за тунел испод превоја Кадињача. Реч је о простору уз државни пут Дуб-Дубци, површине 9,2 ха а предвиђен је тунел дужине 1.260 метара.

Народни посланик из Бајине Баште Младен Лукић рекао је да би изградњом овог тунела био скраћен пут између Бајине Баште и Ужица за шест километара а временски за 15 до 20 минута.

„Њиме би се избегло низ ризичних `лакат` кривина на Кадињачи које снегови знају да учине тешко проходним и које житељима овог краја али и другим возачима који се нађу на овој деоници задају велике муке, посебно током зиме када је тај пут често непроходан посебно за шлепере и камионе са приколицом”, нагласио је Лукић.

Значај изградње овог тунела од вишеструког је значаја јер би се на тај начин избегле опасности приликом транспорта тешких болесника и хитних случајева из Бајине Баште до Ужица колима Хитне помоћи.
„Замислите само како је будућим мајкама које у зимским месецима морају да пређу Кадињачу како би се породиле у Ужицу јер је тамо Здравствени центар”, каже Лукић.

Подсетимо, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић је почетком ове године, истакла да ће ове године бити завршена пројектна документација за изградњу тунела Кадињача, на којем би радови могли да почну 2020. године.

„То значи да ћемо за тај тунел ове године имати завршену пројектну документацију, и да ће тада Влада и Министарство радити на проналажењу начина финансирања - рекла је Михајловић, пренела је Бета.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice bajina basta tunel kadinjaca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.554 посета
Тренутно на сајту: 571 посетилац(a)