Зечевић: Нема опасности од поплава 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Зечевић: Нема опасности од поплава
Trenutno na sajtu: 615       |       Podeli:
07.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Штаб за ванредне ситуације ће по први пут ове године почети да доноси план и програм



рада Градског штаба, на чијим седницама ће се решавати редовна питања и извештавати јавност о закључцима.

Градски Штаб за ванредне ситуације у Чачку ће у наредних 60 дана донети План одбране за воде II реда. Један од приоритета биће и река Жутаја у Катрзи, која годинама уназад прави проблем мешанима овог села.

Заменик начелника групе за безбедност и одбрану Бранислав Зечевић је нагласио проблеме које је овај штаб имао током викенда услед отапања снега на локацији месне заједнице Љубић у Матијиним ливадама.

“Ми смо захваљујући превасходно становништву и нашим предузећима успешно санирали ту последицу привремено, а трајно решење ће се завршити ове године”.

Зечевић је додао и то да за сада не постоји никакав страх да ће нагли раст водостаја на било којој реци изазвати поплаве.

“Грађани могу бити спокојни јер ми већ 10 дана имамо интезивна дежурства. Цивилна заштита тренутно има 200 припадника а поједина јавна комунална предузећа имају и своје јединице које броје од 10 до 15 чланова који ће први реаговати док се не изврши мобилизација јединица опште намене”

На крају је истакао чињеницу да је у време великих поплава 2014. извршена мобилизација 40 припадника цивилне заштите у року од три сата и тиме доказала своју ажурност.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.503.279 посета
Тренутно на сајту: 615 посетилац(a)