На данашњи дан Милошевић испоручен Хагу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
На данашњи дан Милошевић испоручен Хагу
Trenutno na sajtu: 309       |       Podeli:
28.06.2017 | 0 коментар(а)



На данашњи дан 2001. године Слободан Милошевић изручен је Хашком трибуналу... Истим хеликоптером којим је долетео на Газиместан.

Како је изгледала ноћ његовог хапшења за "Експлозив" причали су људи из Милошевићевог окружења и сведоци који су били присутни током хапшења.

"Доживела сам то као срамоту, да са кесом на глави буде испоручен", каже функционерка Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић. "Знам да сам га питала зашто се склони негде, било је пријатеља који су му нудили помоћ... Говорио је да неће да оде од свог народа".

Она наводи и да је у вили "Мир" нестало струје и воде, да се Милошевић "бријао киселом водом", као и да је "хтео је да пристојан оде у затвор".

Актуелни активиста СНС Синиша Вучинић каже су око виле "Мир" биле "народне страже", као и да је имао у својој глави сценарио да испред скупи 100.000 људи и "онда нико ништа не би могао".

"Легија је био ту, плакао је, плакао као мало дете, тражио је да му се сипа ракија... Тражио сам од Слободана Милошевића да Чедомира Јовановића држимо као таоца. Јовановић је почео да плаче: ’Немојте, господине председниче, немојте то дозволити...’", каже Вучинић.

"До једног момента су га чувале Кобре, онда су у договору Павковића и Зорана Ђинђића они повучени", наводи адвокат Тома Фила. "Онда су пробали да направе неку барапску комбинацију да криминалци такозване ’Сурчинске групе’ упадну, продају га за награду и да држава тако нема ништа с тим".

Он наводи да је то била најдужа ноћ у његовом животу:

"Био сам на фронту, у Босни, а пре тога у РС и Крајини, био сам најближе смрти те ноћи", каже Фила.

У једном тренутку Слободан Милошевић дао је изјаву за радио Б92.

"Управо пијем кафу са мојим друговима овде и врло сам добро... Очекујем да се ова прича заврши добро, а то значи у корист нашег народа", рекао је Милошевић.

ТВ Прва




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.368.743 посета
Тренутно на сајту: 310 посетилац(a)