На пијаци у Љубићу скромна понуда уочи сутрашњег вашара - Тодорове суботе 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
На пијаци у Љубићу скромна понуда уочи сутрашњег вашара - Тодорове суботе
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
03.03.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - И овог петка на пијаци у Љубићу вредни пољопривредни произвођачи изнели су своју робу. Могао се пазарити кромпир, пшеница за сејање, кукуруз, бајати хлеб, креч.



Међутим, на некада највећој сточној пијаци, данас само једна свиња. Цена живе ваге је 180 динара по килограму. Ранораниоци су могли да затекну малу понуду прасади, чија је цена била 250 динара по килограму, такође живе ваге.

Пољопривредници кажу да је купаца мало. За произвођаче држалица сада креће сезона. Радојко Јовановиц из Ариља целу зиму радно је провео у радионици и са богатом понудом дошао у Чачак.

Цене својих производа није мењао од прошле године. Грабуље су 300 динара, држалице за секире и мотике 200, као и метле.

Фото: Глас западне Србије

Вунене чарапе и даље на цени

Иако је зима при крају, још увек су актуелне вунене, плетене чарапе. Слава Рађен из Љубића пар продаје за 400 динара. Каже потребан јој је један дан и још мало кад омркне да их исплете.

"Не могу да наплетем колико могу да продам. Продала сам их више него што имам длака на глави", речи су Славине.

Поранио је јутрос и осамдесетшедмогодишњи Драгутин Никитовић из Миоковаца. Изнео је ракију, иако је већ једном платио казну од 1.800 динара због оваквог начина продаје, али, како каже, не плаши се.

Фото: Глас западне Србије

"Тешко је за пољопривредника, нема се рачун. Док посадиш кромпир, повадиш, платиш раднике, ниста не остане", прича Милијан Ђоковић из Доње Трепче.

Џак кромпира од 30 килограма могао се купити за 200 динара, а за килограм овог поврћа ваљало је издвојити 20 динара. Било је данас на пијаци и бајатог хлеба за стоку. Цена једног комада је од 12 до 15 динара. Цена килограм тритикала је 25 динара, колико кошта килограм пшенице и јечма. Килограм кукуруза је 22 динара.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.722.697 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)