Нови асфалт на путу Горња Црнућа - Сврачковци 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нови асфалт на путу Горња Црнућа - Сврачковци
Trenutno na sajtu: 637       |       Podeli:
22.07.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Данас је асфалтиран локални пут Горња Црнуца - Сврацковци. Укупна дузина деонице која је предмет уговорених радова,

износи 800 метара у постојецој сирини 2,80 метара, а  укупна вредност радова је 3.814.092,00 динара. Целокупна средства за радове су опредељена из опстинског будзета за локалне путеве.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац обишао је данас радове у Горњој Црнући .

 

„Као што сте могли да видите и предходних дана, ми поред санације и изградње нових улица у граду, радимо паралелно на сеоском подручју“, рекао је данас Ковачевић. Ово је трећи од планирана три локална пута која се раде на територији општине Горњи Милановац. Ово није крај, када су радови на сеоској путној инфраструктури у питању, настављамо асфалтирање некатегорисаних путева, које ћемо радити у више месних заједница. За Горњу Црнућу и мештане, овај пут је јако значајан јер их преко Сврачковаца повезује са Горњи Милановцем. Постоји још једна деоница на територији Сврачковаца која није у добром стању, потрудићемо се да и тај део урадимо како би комплатна траса била квалитетна.

 

Ковачевић каже да тренутна ситуација са корона вирусом, иако отежава, за сада не успорава реализацију планираних пројеката.

 

„Све што рекли и обећали да ћемо урадити, када су инфраструктурни пројекти у питању,  ми настављамо да радимо, без обзира на недаће које су нас задесиле са вирусом, са којим паралелно боримо и где нам доста новца одлази на заштитну опрему, дезинфекциона средства и на све што по том питању  радимо у Горњем Милановцу, а обухвата и дезинфекцију свих градских саобраћајница, тротоара, затим дајемо бесплатно натријум хипохлорид грађанима за дезобаријере.  Без обзира на све то настављамо улагања у инфраструктуру јер једино тако можемо поспешити даљи раст и развој општине Горњи Милановац. У наредном периоду, поред улица, локалних И некатегорисаних путева које смо планирали почетком године, ребалансом буџета у септембру ћемо додати још неке путеве које ћемо радити до краја године, а за следећу годину такође имамо амбициозне планове када је путна инфраструктура у питању, за које ћемо осим средстава из буџета локалне самоуправе добити и значајна средства од Републике“,  закључио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Драган Станишић, председник МЗ Горња Црнућа, каже дас у мештани овог дела општине јако задовољни улагањима у путну инфраструктуру у Горњој Црнући.

„Дo сада је урађено доста И желим да се захвалим председнику и општини јер имају разумевања за овај крај“, каже Станишићи додаје „задовољни смо са до сада урађеним, али свакако планирамо још много тога да завршимо у наредном периоду“.

Уговореним радовима у Горњој Црнући,  предвиђена је  израда пропуста на местима која су то захтевала због стања на терену, уградња одговарајуцих цеви у пропусте и равнање постојецег асфалта ради припреме подлоге за уградњу предвидјених слојева за ојацање коловозне конструкције - тампон дебљине 10 цм и слој асфалта БНХС 16 дебљине 5 цм. Изводјац радова је фирма „АР Градња" из Београда.

Са овим путем завршено је за сада асфалтирање локалних путева који су до сада ( ове године ) били планирани и за које су средства била опредељена будзетом за локалне путеве. Укупно је за три локална пута:  МЗ Доња Црнуца-Дом Сусило, МЗ Липовац и лок.пут Горња Црнуца - Сврацковци уговорено: 15.747.372 динара.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Gornji milanovac asfalt put

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.404.075 посета
Тренутно на сајту: 637 посетилац(a)