Широм Србије бесплатни превентивни прегледи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Широм Србије бесплатни превентивни прегледи
Trenutno na sajtu: 631       |       Podeli:
15.10.2017 | 0 коментар(а)



Грађани широм Србије данас ће имати прилику да обаве бесплатне, превентивне прегледе у оквиру наставка акције чији је циљ рана дијагностика

и промоција превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, а коју спроводи министарство здравља.

Како се наводи у саопстењу ресорног министарства, прегледи ће се обављати од осам до 16 сати, а сви грађани, и они који немају здравствено осигурање, моћи ће да без заказивања термина ураде ултразвук абдомена и ПСА, односно специфични антиген простате који открива туморске промене и обаве гинеколошке прегледе.

Поред тога, поједине здравствене установе које за то имају могућности, обављаће и ЕКГ прегледе, као и мерење нивоа шећера у крви и мерење крвног притиска.

На подручју западне Србије прегледи се могу обавити Чачак, Горњи Милановац (Општа болница), Ужице, Пријепоље, Прибој (Општа болница и Дом здравља), Ариље, Бајина Башта, Пожега, Косјерић, Чајетина (Дом здравља), Нова Варош и Сјеница (Дом здравља и ИООБ Ужице).

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.957.601 посета
Тренутно на сајту: 632 посетилац(a)