Илић оштро критиковао локалну власт: нисте ми до колена, ником ништа нисам узео 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Илић оштро критиковао локалну власт: нисте ми до колена, ником ништа нисам узео
Trenutno na sajtu: 725       |       Podeli:
15.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Чачак је имао имиџ локалне самоуправе једне од најачих у Србији, а ја сам као политичар

обишао цео свет и не дозвољавам да ме вређају неки који нису урадили ништа за две године власти. Никоме нисам узео ништа, а ви мало прикочите, много узимате и радите за себе и ни закога више. Све је више људи у народим кухињама и беде, ако се овако настави са 22 динара по литру млека, нећемо имати ни једну краву у општини, а некада смо имали на хиљаде фарми,“ казао је Велимир Илић лидер Нове Србије на данашњој конференцији за медије.

,,Критиковали сте Илиће, ево већ две године нисмо ту, где су вам фабрике и инвестиције, шта вам је сад проблем. Зашто сви побегоше из овог града лекари, инжињери, економисти, правници и не само из Чачка већ и из Србије. У колико села сте довели воду, данас још један део нема у 21. веку воду за пиће. Ми нисмо стигли све да урадимо, али шта сте ви? Колико километара пута, канализација, школа, цркава то су мерила шта сте урадили,“ упитао је Илић.

,,Да ли знате да београдска фирма конторлише електромрежу у Чачку, пре неки дан у Жаочанима квар и чека се два дана да дође како су рекли ,,компанија” из Београда да то поправи. Компанија из Бајине Баште сече дрвеће и за то узима велике паре. Што то Чачку треба, угасили сте чачанске фирме, Нискоградњу и само доводите своје пријатеље,“ казао је Илић. Он је оптужио локалну власт да је у град довела извесног апотекара који како је казао гради апотеке где му падне на памет и нагласио:

,,Оно код болнице је ругло и ући ће у анале једне бахате власти и неко ће за то отићи на робију. Поред четири апотеке, ви подижете нову која има све јефтиније од других. Како су ту лекови најјефтинији, зато што њима плаћате одмах а не ко овим мученицима којима и по три године неплаћате лекове који се издају на рецепт и доводите их до банкрота,“ тврди Илић.

Илић је нагласио и да за 20 година власти Нова Србија није имала ни један финансијски прекршај.

Велимир Илић на конференцији за медије, фото: Глас западне Србије

,,Све оно што сам говорио у кампањи да ће те урадити, то се сада дешава. Уништили сте коњички клуб, фудбалски клуб, ја сам помогао као министар да се то сагради и направи. Сада на утакмици долази 54 гледаоца. Некада смо имали прваке у кајаку, рукомету и атлетици. Неки људи су некада трчкарали по општини, а сада одлучују и питају се за нешто. Тако исто и ова лакрдија са замеником градоначелника, ова кадровска решења, смене директора школа то никада није било", тврди лидер Нове Србије.

,,Питају ме што нисам био на прослави Гимназије. Када сам дошао, цео први ред сви функционери, сви су били из ШУП-а, нисма видео ни једног гимназијалца и вратио сам се. Кувари, тапетари, конобари седели су у првом реду промашили су школу, ја сам провирио мислио сам да сам промашио школу и вратио се,“ каже Илић и упутио како је рекао добронамерне савете локалним властима.

,,Поправите се да би вас мање критиковали, немојте као Вучић што шест година обећава да ће бити боље. Бруто национални доходак ће порасти, по његовим рачуницама треба да буде 5 одсто а он је једва 1,7 одсто, шта се ту догодило, на Косову је преко 4, у Албанији преко 5 а код нас је пао. У Коштуничииној влади где сам ја био БДП је био 6“ тврди Илић.

Одговарајући на питање новинара како коментарише то што Нову Србију напуштају читави одбори као што је то био случај недавно у Горњем Милановцу Илић је казао да ова странка наводно никада није била јача.

,,Никада нисмо били јачи, сав шљам је отишао у СНС хвала им на томе, не само наш и Динкићев, и Слобин и Марков. То је успех груписали су се. Највећа крађа која постоји је украсти некоме посланике и одборнике, уцењивати, приводити људе. Очистили смо странку од прелетача,“ казао је Илић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.068.861 посета
Тренутно на сајту: 728 посетилац(a)