Инцидент у скупштини, одређена нова пауза (ДОПУЊЕНА ВЕРЗИЈА) 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Инцидент у скупштини, одређена нова пауза (ДОПУЊЕНА ВЕРЗИЈА)
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
05.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Само што је почела, седница скупштине града Чачка је поново прекинута због инцидента који се догодио.



Председник Скупштине града Игор Трифуновић, је одмах након излагања председнице Савета за статут града Бранке Павловић, о новом пословнику о раду скупштине, отворио претрес у начелу, недозвољавајући одборницима опозиције да рекламирају повреду пословника.

Одборници Двери су због тога негодовали, блокирајући скупштинску говорницу и сто за којим седи председавајући.

Трифуновић је једном броју одборника Двери изрекао опомене, а затим је дошло до гурања међу одборницима и ломљења микрофона.

Председник скупштине града Чачка, Игор Трифуновић, напушта скупштинску салу, фото: Глас западне Србије

После јутрошњег одлагања, седница скупштине града Чачка, настављена је данас око 16:00 сати, са скоро сат времена закашњења, али је после 10 минута поново прекинута.

На дневном реду 14. седнице налази се предлог новог пословника о раду, а на шта су одборници опозиције поднели више од 1.100 амандмана. Савет за статут града одбрацио је велику већину тих амандмана.

Реакције одборника

Одборница Нове Србије, др Весна Новаковић, каже да је уочено доста неправилности у вези са поднетим амандманима и да је због тога реаговала, али да председник Скупштине Игор Трифуновић није реаговала на њену подигнуту руку.

"На амандману Групе грађана, са друге стране потписано је моје име, а ја сам одборница Нове Србије, поред те, ту је још и гомила других неправилности које говоре о неозбиљном раду чачанске скупштине. Моје јављање да прокоментаришем повреду пословника игнорисали су и председник Скупштине и секретар. Овакво понашање власти је неприхватљиво", нагласила је Новаковић.

Одборник Нове Србије, Владица Гавриловић, изјавио је да је био одгурнут од стране појединих колега.

"Желили смо најбоље и били смо близу договора. Међутим, председник Скупштине желео је расправу да заврши у најкраћем временском року, не допуштајући опозицији да говори. Изреволтирани одборници, бурно су одреаговали. Испред говорнице дошло је до расправе, која је могла прерасти у већи инцидент. Мене су одгурнули, али сам одреаговао у складу са местом где сам се нашао. Овакво понашање не приличи цивилизованим људима и онима који се боре за демократију", истакао је Гавриловић.

Одборник Групе грађана "За напреднији Чачак", Александар Радојевић, каже да је ситуација необјашњива, да су провели два сата у договорима на тему усаглашавања око пословника и усклађивања ставова.

"Усаглашен је највећи део оно што је било спорно, чак 90 одсто. По доласку и отварању седнице известилац је прочитао што је усвојено као статутарна одлука, закључак без договорених предлога, за то време су четири, пет руку биле у ваздуху како би рекламирали пословник. У том тренутку председник не гледа у публику и ником не даје реч за повреду пословника, отвара расправу, затвара расправу и даје на гласање пословник", истакао је Радојевић.

Трифуновић: Очекујем да одборници буду припремљени за тачке дневног реда

Нетачне су тврдње одборника опозиције да им је ускраћена реч, каже председник скупштине Игор Трифуновић, додајући да ако се врати снимак, што је он учинио, може се видети да је претрес отворен, уводничару је дао реч, позвао одборнике да учествују у расправи.

"Није било пријављених, ја сам закључио претрес и ставио на гласање. Инцидент који се десио приликом приласка свих одборника опозиције за говорницом и ломљење микрофона, не могу оправдати. Сматрам да ова атмосфера нигде не води", истако је Трифуновић пред наставак седнице скупштине.

Председник скупштине града, Игор Трифуновић, фото: Глас западне Србије

Он каже да су два сата имали консултације и да су били прагу договора, али да се "не може пристати на уцене".

"На многим стварима смо попустили, били смо спремни да преговарамо, разговарамо. Није ми јасно због чега се опозиција не јавља када ја отворим претрес. Не могу чекати цео дан да би се неко смислио да ли треба да се јави. Очекујем да одборници буду припремљени за тачке дневног реда", рекао је Трифуновић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.864.981 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)