Градњом новог паркинга у кругу Опште болнице, решава се дугогодишњи проблем недостатка паркинг места 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Градњом новог паркинга у кругу Опште болнице, решава се дугогодишњи проблем недостатка паркинг места
Trenutno na sajtu: 578       |       Podeli:
27.10.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Запослени у чачанској Општој болници али и пацијенти и посетиоци болнице годинама уназад суочавају се са проблемом недостатка паркинг места,
Општа болница у Чачку добија нови паркинг, Фото: ГЗС

што је неретко изазивало и озбиљне сметње у раду и функционисању саме болнице.

Пре два дана почели су радови на изградњи новог паркинга за посетиоце и пацијенте болнице, чиме ће бити обезбеђено нових 150 паркинг места.

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, Фото: ГЗС

„На захтев директора Опште болнице у Чачку, прим. др Дејана Дабића, ми смо упутили захтев Влади Србије и одобрили су нам 22 милиона динара за изградњу паркинга. Нешто мање од 50 ари површине. Такође, предвиђено је планским актом и оно што је важно, новим пројектом који је у завршној фази за изградњу и реконкструкцију Опште болнице Чачак, на неких 55.000 квадрата, у овој првој фази јесте изградња паркинга. Дакле, и када будемо ушли у прву фазу изградње, то је 24.000 квадрата хируршке болнице, овај паркинг ће остати за посетиоце. То је нешто мање од 150 паркинг места, од којих је 10 одсто, по законским регулативама за особе са инвалидитетом. Укупна инвестиција око 30 милиона динара. Недостајућих осам милиона динара за инфраструктуру, јавну расвету, обележавање и остале елементе који буду недостајали у инфраструктурним извођењима сносиће град Чачак”, рекао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Директор чачанске Опште болнице, прим. др Дејан Дабић истакао је да решење питања мањка паркинг места олакшава само функционисање болнице.

Прим. др Дејан Дабић, директор Опште болнице у Чачку, Фото: ГЗС

„Дуже време постоји потреба за овим паркингом за посетиоце и пацијенте, јер ћемо на тај начин решити проблем паркирања у кругу болнице. Ово је болница павиљонског типа и врло је тешко организовати паркинге испред сваког одељења и испред сваке службе. Сваки дан смо имали проблеме у нашем најобичнијем раду и циркулисању наших службених возила и санитета кроз болницу, као и возила полиције и ватрогасаца по потреби, а све то је једино решиво на овај начин”, казао је Дабић.

Општа болница у Чачку добија нови паркинг, Фото: ГЗС

Поред улагања у инфраструктуру Опште болнице, улаже се и у медицинску опрему како би се олакшало и убрзало лечење пацијената, не само из Чачку већ из целе западне Србије.

„Директор Дабић и ја заједно радимо на могућности да магнетну резонанцу од 1,5 тесле коначно и наша болница добије и да имамо комплетно радиолошко одељење са ангио салом, ултразвучним апаратима и скенерима, што ће спашавати многе животе, не само у Чачку него у региону”, истакао је Тодоровић.

„Једноставно, то је нешто што је норамлно да има свака болница и стекли су се услови да се уђе и у ту процедуру да се добије магнетна резонанца, да се обезбеди простор за њу. На тај начин ћемо помоћи многим нашим пацијентима и смањиће се потреба за одласком у друге градове да се уради та дијагностичка процедура која је често неопходна да бисмо поставили праву дијагнозу или ушли у неки од модалитета оперативног лечења”, закључио је др Дабић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK OPSTA BOLNICA PARKING MILUN TODOROVIC DEJAN DABIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.929.969 посета
Тренутно на сајту: 578 посетилац(a)