Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани: наредбе и препоруке 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани: наредбе и препоруке
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
16.03.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије,
Фото: ГЗС

Општински  штаб за ванредне ситуације општине Лучани је  донео  више наредби и препорука које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19 на територији општине Лучани, и то:

Директорима школа и вртића је наложено спровођење мера за прекид рада свих предшколских и образовних установа на територији општине Лучани.

Јавним превозницима и таксистима  се издаје наредба за смењење обима јавног градског и приградског превоза на територији општине Лучани од уторка, 17. марта 2020. године уз укидање свих ноћних линија.

Општинској управи, служби за инспекцијске послове је издата наредба да се од понедељка, 16. марта 2020. скраћује радно време угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова и осталих) од 8 до 20 часова. Да се број лица у трговинским објектима ограничи сходно величини објекта и обезбеди адекватна удаљеност између потрошача у редовима.

Директорима културних и спортских установа је издата наредба за прекид рада свих спортских обејаката на територији општине Лучани и одржавање спортских, туристичких и културних догађаја и манифестација.

Власницима кладионица, ноћних клубова, теретана, фитнес центара, дечијих играоница на територији општине Лучани  је издата наредба за прекид рада до даљњег.

Повереницима цивилне заштите  је издата наредба да активно прате стање на свом подручју и  редовно обавештавају Штаб о доласку грађана из иностранства и људима којима је потребна помоћ.

Општинској управи је издата наредба да у циљу кординације и комуникације са грађанима прилагоди рад позивног центра на бројеве телефона: 0325150600 и 854 508  у периоду од 08 - 20 часова, ради пружања информација у циљу помоћи грађанима општине Лучани.

Свим правним лицима и предузетницима је  издата препорука да омогуће рад од куће тешким хроничним болесницима и лицима старијим од 60 година.

Директорима јавних предузећа и установа  чији је оснивач општина Лучани, да ставе на располагање општинском Штабу за ванредне ситуације све потребне ресурсе.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани је је у обавези да сакупља, разматра нововасталу ситуацију и  доноси адекватне наредбе, препоруке и решења.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


OPSTINSKI STAB ZA VANREDNE SITUACIJE LUCANI NAREDBE I PREPORUKE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.117.788 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)