Европски посланици убеђују опозицију да изађу на изборе: Кукан и Флекенштајн са Обрадовићем, Шешељем, Новом Србијом и Мартиновићем 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Европски посланици убеђују опозицију да изађу на изборе: Кукан и Флекенштајн са Обрадовићем, Шешељем, Новом Србијом и Мартиновићем
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
29.08.2019 | 0 коментар(а)



Бивши посланици Европског парламента, Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн,

који долазе у дводневну посету Београду, разговараће данас у парламенту са шефовима посланичких група и народним посланицима.
Према агенди у коју је Танјуг имао увид, први од планираних осам састанака, двојица бивших европарламентарца, имаће са шефом посланичке групе СНС Александром Мартиновићем и његовим замеником Владимиром Орлићем, а разговор би требало да потраје око 45 минута.

Затим следи разговор са представницима посланичке групе СПС, а након тога и разговор са лидером радикала Војиславом Шешељом, а и ови разговори би требало да трају по 45 минута.

Четврти у низу сусрета биће састанак са посланицима који нису чланови посланичких група и посланичке групе Клуб самосталних посланика - Мариником Тепић, Бошком Обрадовићем и Зораном Живковићем, а према агенди, предвиђено је да тај разговор траје 15 минута дуже.

Следи састанак са представницима посланичке групе ДС, потом разговор са посланицима групе ЛДП-ЛСВ-СДА Санџака, са којима ће Кукан и Флекенштајн разговарати по 45 минута.

Након тога, Кукан и Флекенштајн ће се сусрести са представницима посланичке групе СДС-Народна странка и посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије - Марко Ђуришић и Санда Рашковић Ивић, а предвиђено је да тај састанак траје цео сат.

Последњи у низу састанака са представницима Странке модерне Србије, који ће, према агенди трајати 45 минута.

Такође, затражен је и састанак са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.

У ЛДП-у Танјугу је речено да су добили позив и да ће се доћи на састанак.

Троје посланика ДС такође ће присуствовати састанку са Куканом и Флекенштајном, рекла је за Танјуг посланица те странке Гордана Чомић и додала да не зна да ли су све посланичке групе прихватиле позив, али зна да демократе јесу.

Процес разговора тече у оквиру програма помоћи партнерским парламетима, видећемо какав ће исход дијалога бити, рекла је Чомић.

Кукан и Флекенштајн су, како је додала, искусни посланици, долазе из две различите политичке породице и знају ситуацију у региону, знају људе.

„Знају колико суптилно и деликатно морају да поступају да би постојала изградња и дијалог у институцијама. Да ли то знају и њихови саговорници из Србије, могла бих да проценим за неке, а демократе су међу њима", рекла је Чомић.

О посети Кукана и Флекенштајна штури су подаци, а Танјуг није до данас могао да добије ниједну званичну информацију у Бриселу о садржају њихове посете.

Неформално, у дипломатским изворима, агенцији је речено да њих двојица долазе на иницијативу Европског парламента.

„Они имају намеру да се сретну са свим релеватним политичким играчима", незванично у тим изворима кажу за Танјуг и додају да изјава неће бити те да је могуће само евентуално саопштење на крају посете.

Према незваничним информацијама, разговори су планирани и за петак пре подне, могуће са представницима ванпарламентарне опозиције.

У ПСГ потврђују за Танјуг да су добили позив за састанак у петак и да ће се одазвати.

Иначе, председник ПСГ затражио је посредништво ЕУ у дијалогу власти и опозиције, у писму Дејвиду Мекалистеру.

Осим овога, формат састанка у петак и остали учесници још нису познати.

ГЗС/Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.437.269 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)