Ђорђевић: Догодине повећање пензија ако буџет буде у суфициту 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ђорђевић: Догодине повећање пензија ако буџет буде у суфициту
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
12.12.2018 | 0 коментар(а)



Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас

да ће догодине пензије бити повећане ако буџет буде у суфициту.

Он је за Радио-телевизију Србије рекао да ће Влада јавно рећи колики је суфицит и на који начин жели да га подели са грађанима.

"Морате да имате конкретне резултате, да видите у ком правцу идете и да каснији догађаји после одлуке да повећате пензије неће да оду у другом смеру. Морате да имате јасне показатеље да ће државни буџет завршити до краја године сигурно у суфициту и да можете да га поделите", рекао је Ђорђевић.

Коментаришући предложени закона о агенцијском запошљавању који би требало да се ускоро нађе пред посланицима Дорђевић је казао да синдикалци и послодавци имају дијаметрално супротне захтеве, а да је држава нашла средње решење.

"Ми сада немамо никакав закон. Сад је дозвољено да имате агенције и можете да запослите све преко агенције, а да немате ниједног стално запосленог радника. Ми желимо да уведемо неко правило и да га се сви придржавају. Боље је имати неко правило, него никакво", рекао је Ђорђевић.

Он је казао да верује да ће дијалогом доћи до решења, јер држава жели да заштити радничка права, али и да послодавци имају најбоље могуће услове да привређују.

"Договорио сам се са Унијом послодаваца и два репрезентативна синдиката да седнемо за сто и постигнемо договор пре него што закон коначно оде у Скупштину, верујем као и до сада да ћемо у томе успети", казао је Ђорђевић.

ГЗС / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


djordjevic povecanje penzija suficit budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.911.887 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)