У Прибоју одржана прва седница Oпштинског већа 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
У Прибоју одржана прва седница Oпштинског већа
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
31.08.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Након конституисања локалне власти, данас је одржана прва седница Општинског већа у новом саставу.
Фото: ГЗС

Седницом је  председавао  председник Општине Прибој Лазар Рвовић, а поред чланова овог извршног органа Општине, седници су присуствовали и председник СО Прибој Борис Мрдовић, начелник Општинске управе  Ђорђе Дујовић, као и помоћник председника за туризам и локални економски развој Миралем Гогалић.

Председник општине Прибој, упознао је чланове Општинског  већа са  ресорима за које ће бити задужени у овом мандату.

Заменик председника општине Прибој Саша Василић и даље ће предводити пројектне тимове  и имати координацију са Канцеларијом за јавна улагања Владе Србије, где се  у наредном периоду очекује реализација значајних капиталних инвестиција за ову локалну самоуправу.

Већник Ненад Пенезић и даље ће бити задужен за просвету и културу и обављати функцију  координације и контроле над радом институција у овој области, појачати  њихову међусобну сарадњу, како свих школа и вртића, тако и културних установа у нашем граду.

Др Јасминко Тоскић, по природи свог посла, биће задужен за здравство, где се у овом мандатном периоду очкују велике инвестиције, односно реконструкције прибојских здравствених установа, а значајан допринос овог већника очекује се и у координацији са Здравственим центром Ужице, али и ресорним министарством.

Драго Дробњаковић и даље ће бити задужен за саобраћај и комуналну хигијену. Наставиће се  започете активности кроз Савет за безбедност саобраћаја, а један од првих задатака биће организација превоза ђака, али и организација јавног превоза, како у градском тако и у сеоском подручју општине Прибој. Значајна улога овог већника биће  и у кординацији и контроли рада ЈКП Услуга, како би ово предузеће што ефикасније, а у интересу грађана, обављало своју комуналну функцију.

Вујадин Радовић, као успешан предузетник биће задужен за привреду и приватно предузетништво, као и рад месних заједница, где се очекује и спровођење избора.

Јасмин Хаџовић водиће рачуна о социјалној заштити и хуманитарном раду, а биће задужен и за координацију рада са невладиним организацијама.

Већник Новко Пријовић, биће као и до сада, задужен за  буџет и финансије.

Драган Љељен и даље ће бити задужен за информисање и медијску промоцију свих ресурса општине Прибој, а кроз  рурални развој, биће задужен, пре свега  за  инфраструктурне радове на терену, где ће координирати и контролисати активности  бивше Дирекције, односно ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, како би планиране активности биле адекватно реализоване, имајући у виду њихову оправданост и већ  усклађене приоритете.

Општинско веће општине Прибој, као и неколико година уназад, донело је одлуку о новчаном награђивању свих 152 првака у општини Прибој, од по 10 хиљада динара, као искрену честитку ђацима али и њиховим родитељима за успешан почетак школовања. Новчане награде већ трећу годину биће додељене и за 15 ђака првака  из братске општине Прилужје на Косову и Метохији.

Чланови већа  општине Прибој, на данашњој седници, прихватили су и Правилник о ближем уређивању поступка јавне набавке, затим набавки на које се закон не примењује  и набавки друштвених и других  посебних услуга.

Под текућим питањима, прибојски већници разматрали су захтеве  помоћи за лечење суграђана, као и захтеве  из  социјалне проблематике, а нова седница Општинског већа општине Прибој, очекује се  већ за десетак дана.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj sednica opstina vece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.142.284 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)