Патријарх Иринеј: Вучић одговоран државник 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Патријарх Иринеј: Вучић одговоран државник
Trenutno na sajtu: 305       |       Podeli:
17.10.2020 | 0 коментар(а)



Мислим да треба препустити Србима и Албанцима да се сами око свега договоре без наметања "решења" у корист само једног народа, оценио је патријарх

српски Иринеј и оценио да се председник Србије Александар Вучић ухватио у коштац са многобројним проблемима Косова и Метохије.

Албански политичари због отворене подршке моћних западних држава нису вољни ни да разговарају, а камоли да преговарају са српском страном, рекао је патријарх за Новости.

Вучић се, према Иринеју, показао као одговоран државник по многим националним питањима , а суд о његовом раду су дали грађани на изборима.

Већ осам година слушамо како (Вучић) "спрема издају" Косова и Метохије. Постављам само питање да ли има смисла унапред осудити човека за нешто што није учинио, само зато што неки сматрају да ће учинити, питао је поглавар Српске православне цркве.

Увек сам говорио да у решавању проблема на Косову и Метохији први услов треба да буде безбедан повратак око 250.000 Срба, протераних у периоду од 1999. до 2004. године. Међународна заједница треба да помогне, најпре, по том питању, па тек онда да организује разговоре о другим темама, оценио је патријарх.

Говорећи о ситуацији у Црној Гори, патријарх Иринеј је истакао да се питао колико ће дуго времена Европа имати стрпљења да толерише политичара који се изјашњава као атеиста, а отворено говори о стварању такозване црногорске православне цркве у режији једне политичке партије у секуларној држави.

Врхунац тог суманутог плана је накарадни Закон о слободи вероисповести којим су хтели да "легализују" отимање светиња у епархијама Српске православне Цркве у Црној Гори, предочио је он.

Задивљен сам народом који је молитвеним литијама и демократским путем успео да сачува своју веру и прадедовске светиње. Желим братској Црној Гори напредак у сваком погледу, истакао је патријарх.

ГЗС/  Извор: ФоНет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Irinej vucic drzavnik odgovornost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.380.309 посета
Тренутно на сајту: 306 посетилац(a)