Иринеј: Док је Срба, биће и Косова 



 
Иринеј: Док је Срба, биће и Косова
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
03.01.2017 | 0 коментар(а)



Патријарх Српске православне цркве Иринеј упутио је Божићну посланицу у којој верника позива да живе у међусобној братској љубави - у љубави Божића.

Он је поручио нека од овог Божића оживи Србија и нека њене породице испуни радост и дечија игра.

Патријарх српски позвао је вернике да се посебно моле за "распето Косово и Метохију, нашу духовну и националну колевку", и истакао да ће Косово "остати наша земља, јер су ту наша Голгота и наш Јерусалим".

"Док је Срба биће и Косова, Косово је душа Србинова, зато ће Косово и Метохија бити и остати наша земља, јер су ту наша Голгота и наш Јерусалим, поручио је поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Иринеј у Божићној посланици уз жељу да Бог подари "мир и благослов свему народу Свом".

Патријарх истиче да је српски народ народ Божића, део Народ Божијег или свега рода хришћанског.

Он је и народ Светог Саве, народ светог цара Лазара Косовског и свих осталих мученика и новоменика који у зла времена пострадаше, као витлејемска деца, за истину и правду Божију, каже патријарх Иринеј.

Поглавар СПЦ је сву духовну децу у Отаџбини и расејању позвао да живе у међусобној братској љубави, "у љубави Божића".

Нека овај Божић, каже патријарх Иринеј, призове у заједницу све оне који су се "на било који начин одвојили од Цркве Бога Живога", и "нека да нестају јереси и расколи".

У ове благословене божићне дане молимо се Господу, "Цару мира да угаси непријатељства међу народима да спасе људе Своје широм света и да буде милостив свима нама".

У посланици патаријарх Иринеј истиче да нам Божић указује и на светињу живота и служење животу, не само биолошком већ и вечном, а не на робовање смрти, напомињући да је "свему
од Бога дарован живот, а посебно људском бићу".

Божић нам оснажује и враћа библијски благослов: "Рађајте се и множите и напуните земљу", каже патријарх Иринеј.

Дај Боже, наставља патијарх Иринеј, да овај благослов постане мера живота српског народа и свих народа на земљи, јер ги на тај начин пакао братоубиства и чедоморстава би
замењен рајским миром и пуноћом живота.

Нека од овог Божића оживи Србија и нека наше породице испуни радост и дечија игра, каже у божићној посланици поглавар СПЦ патријарх Иринеј.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.714.957 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)