Ђилас: Нема опозиције која неће бојкотовати наредне изборе у Србији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ђилас: Нема опозиције која неће бојкотовати наредне изборе у Србији
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
02.09.2019 | 0 коментар(а)



Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да је одлука о бојкоту предстојећих избора
Драган Ђилас, фото: ГЗС

дефинитивна и да „нема те опозиције која неће бојкотовати“ изборе.

У интервјуу за телевизију Н1, Ђилас је рекао да је опозиција у фебруару постигла договор и обавезала се у споразуму са народом да неће излазити на изборе под условима који сада постоје у Србији и да то представља и одређену обавезу, јер само тако опозиција може да покаже грађанима да је другачија од партија на власти.

Одговарајући на питање како ће се ценити евентуални успех бојкота, Ђилас је рекао да председник Србије Александар Вучић може увек да „дода колико хоће“ процената на број изашлих али да је сигуран да ће цела права опозиција одлучити да бојкотује.

Према његовој оцени, сви који под постојећим условима изађу на изборе или желе да добију неки мандат да би финансирали странку или то раде у договору са Вучићем.

Ђилас је рекао да је одлука о бојкоту дефинитивна и да „нема те опозиције која неће бојкотовати“ изборе.

„Ми се не боримо за бојкот избора него за слободне, фер и поштене изборе. Да би се то десило мора да буде прихваћено 42 предлога експертског тима који се тичу медија, функционерске кампање, техничких ствари као што су употреба мобилних телефона, притисци, финансирање кампање… То је минимум минимума. Да би то имало неког ефекта, ми смо рекли да мора да се то уради шест до девет месеци пре избора. Ти рокови су прошли. И није то одлука да тог дана нећемо на изборе него одлука отпора овом лудилу у којем живимо“, рекао је он.

Он је додао да нема могућности да се та одлука преиспита јер ни евентуалне промене на РТС-у и у РЕМ-у не могу да се спроведу у овако кратком периоду до избора.

„Ми ћемо се жртвовати и тамо где смо власт – ми на изборима нећемо учествовати“, рекао је он и оценио да ће до смене власти доћи на првим изборима на којима медији буду макар делимично слободни.

Упитан о недавној посети председника спољнополитичког комитета у Европском парламенту Дејвида Мекалистера, Ђилас је рекао да је реч о интелигентном човеку који врло добро зна каква је реална ситуација у Србији и по питању медија и по питању корупције али да ћути или „због личних лукративних разлога“ или због тога што жели да се коначно заврши „оно што је обећано пре седам година“.

Говорећи о оптужбама о сопственом богатству, Ђилас је рекао да је он годинама радио и развијао приватни бизнис а да је право питање откуд богатство људима који су тренутно на власти.

Он је упитао одакле Вучићу јакна од 3.500 евра, чиме људи на власти плаћају школовање своје деце у приватним школама, како се министар полиције Небојша Стефановић преселио у кућу на Бежанијској коси или како је његова супруга купила Луј Витон торбу.

Ђилас је најавио да ће ускоро рећи и многе друге детаље, попут оних „ко је ишао у Мајами када су се делиле паре“ и да ли председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза зна како се на шпанском каже пегла.

Против мене нема никакве истраге

Он је рекао да наводне афере његове фирме нису помињане у годинама када се повукао из политике, а од кад се поново активирао, медији непрестано говоре о наводној истрази пословања.

„Кад сам одбио да уђем у Владу и водим финансије и кад сам одбио да будем градоначелник изабран од ове владајуће већине, а онда се после годину дана опет активирао, почела је медијска харанга па ме је председник Србије поменуо 1.150 пута за 85 дана у дневним новинама и на телевизијама“, рекао је Ђилас.

Додао је да ако неко упорно тврди да је „Ђилас украо 500 милиона евра“, мора да зна „где сам их и како украо, а не да износи неистине да би на крају, као министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, признао да нема чак ни оптужнице“.

Ђилас је поновио да је председник Александар Вучић у овој земљи и судија и тужилац, да тврди да очекује пресуду за случај о којем се не води истрага, да председник пресудјује ко није крив за убиство Оливера Ивановића, да се он пита зашто нико не реагује на наводну пљачку РТС-а иако то није његова надлежност.

Ђилас је рекао да је његова фирма основана за време владе СПС-а и да је за годину дана порасла за девет одсто , а не за 1.500 пута како тврди СНС.

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


djilas opozicija izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.130.723 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)