Нећете веровати: Маја сама одгаја једанаесторо деце након Радишине смрти 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нећете веровати: Маја сама одгаја једанаесторо деце након Радишине смрти
Trenutno na sajtu: 561       |       Podeli:
09.12.2019 | 0 коментар(а)



Краљево – Маја Ковачевић са само 37 година постала је самохрана мајка. Ништа ново и необично да ова млада жена није родила чак једанаесторо деце.



У селу Дракчићи под кровом скромне куће и уз мајчине скуте расте и животу се радују мали Ковачевићи, а Маја се не жали већ своју битку поносно бије са осмехом на лицу, док је грли осам синова и три кћерке.

“Пре пар година смо се доселили на село, муж је још увек био жив. Овде ће деца лепше одрастати него у граду. Не могу рећи да ми је лако, али велика породица је увек била мој сан који сам са Радишом и остварила. Прерано нас је напустио, а ја се морам борити за нашу децу”, рекла је ова храбра жена за РИНУ.

Након мужевљеве смрти она је преузела бригу о послу. Њихова издавачака кућа “Глас Србије” након потешкоћа данас добро послује, Маја вредно ради и од тога живе, хране се и школују њена деца.

“Ми смо прави пример да кад чељад нису бесна, ни кућа није тесна. Имамо две спаваће собе у којима су кревети на спрат, старија деца чувају млађу, ја их по цео дан сазивам, али већ смо ушли у рутину и све иде како треба. Кад се спрема ручак онда мора у велику шерпу, а прут у нашој кући ретко ради”, прича уз осмех Маја и додаје да дневно пере чак три машине веша а због проблема у водоснабдевању нема воде ни за једну.

Поносна мајка из Краљева скромно каже да ипак ни по чему није посебна и да су некад породице биле далеко бројније него данас, а велики број деце није била никава чудна појава као што је то можда данас.

“Наш народ се променио, сада је битно да имамо велике куће, а мале породице. Некада је то било обрнуто. У сеоским домаћинствима одрастали су заједно браћа и сестре и нико се није ишчуђавао кад жена роди преко петеро деце. Ја сам одувек желела да имам велику породицу, док су друге девојчице замишљале да су принцезе, ја сам себе видела као мајку”, каже Маја.

Многи за њихову кућу кажу да је вреднија од било које палате, јер у њој се налази највеће благо – здрава деца која иако су остала без оца срећно одрастају.

“Најлепше нам је за Божић и Васкрс, тада ми срце буде пуно и захваљујем се Богу на свему што ми је дао. У великим породицама бесконачно много је љубави”, закључила је Маја.

 

РИНА

Прилог који је емитован у емисији Нећете веровати на Првој ТВ можете погледати на следећем линку.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.346 посета
Тренутно на сајту: 562 посетилац(a)