Мештани Прањана: Tужићемо и Месну заједницу и Сувоборску греду због липа, подигле су нам темеље кућа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Мештани Прањана: Tужићемо и Месну заједницу и Сувоборску греду због липа, подигле су нам темеље кућа
Trenutno na sajtu: 660       |       Podeli:
09.07.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Мештани Прањана захтевају да се уклоне липе које угрожавају улазак у
Фото: ГЗС

двориште кућа и због којег су оне испуцале и нанеле штету коловозу. С обзиром да је ових дана кренула реконструкција главне прањанске улице на путу се испречило неколико проблема, а највећу пажњу скренулe су липе старе 70 година које се налазе непосредно уз трасу пута.

Неколико активиста Еколошке организације "Сувоборска греда" успротивило се уклаљању липа, међутим мештани који живе у главној улици данас су саопштили да се не слажу са таквим ставовима и траже да одмах на лице места изађе шумарски инспектор и Еколошка организација општине Горњи Милановац, како би наложила уклањање липа које већ деценијама угрожацвају не само пут, већ и куће које су на појединим местима испуцале, а корен столетњег дрвећа подигао темеље.

„Нико овде није за то да остану липе које угрожавају саобраћајнице и домове. Апасолутно смо сагласни да шумарски инспектор изађе на терен и наложи уклањање стабала која су већ трула и чији је корен прошао не само испод саобраћајнице, већ и испод темеља неколико прањанских кућа. Сулудо је, разговарао сам са комшијама и сви до једног подржавају такав став”, каже Радош Раилић ветеринар који у централној варошици држи ветеринарску амбуланту.

Његово мишљење подржао је и Милутин Продановић Чиби, али и Милован Станојевић – Гинић.

Поједини мештани којима су липе нанеле велику штету на објектима кажу да ће тужити извођаче путева и месну заједницу уколико не уклоне стабла која су већ дугогодишњи проблем Прањанаца.

Иначе, извођач радова је првобитно одустао да уклони липе са трасе пута и остаје да се види како ће се реаговати на позив мештана, староседелаца варошице који траже да се радови изведу по пропису и како треба.

Радован Веселиновић председник МЗ Прањани каже да су одустали од вађења растиња због притиска из једног дела еколошког друштва Сувоборска греда.

„Све чинимо да направимо саобраћајницу на коју ће се поносити цело село. Држава је одвојила огромна сретства први пут после пола века. Хоћу само да се договоримо као људи, нећемо пакост и инат. Сви се ми добро знамо и када се убрзо сретнемо на овој нашој авенији да се поздравимо као нормалан свет”, каже Веселиновић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pranjani drvo lipe

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.398.675 посета
Тренутно на сајту: 660 посетилац(a)