Постављени показивачи брзине у две улице 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Постављени показивачи брзине у две улице
Trenutno na sajtu: 598       |       Podeli:
02.12.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - У борби против несавесних возача, на најкритичнијим деоницама у граду

постављени су дигитални лед брзински дисплеји који уз помоћ радара мере брзину кретања возила.

Према речима Мила Ђенића саобраћајног инспектора, брзински дисплеји су постављени на основу захтева грађана који су пријављивали да се у улицама Душана Вишића и Светосавској, возила крећу брзином већом од дозвољене.

”Показало се у пракси да видео дисплеји утичу повољно на смањење брзине и да велики проценат возача поштује постављено ограничење”, рекао је Ђенић.

Уређај функционише по принципу семафора са наизменичним садржајем порука и радара за мерење брзине који детектује наилазеће возило и приказује његову брзину на дисплеју. Брзина кретања возила се приказује континуирано тако да је могуће пратити како се возач понаша, односно да ли смањује или повећава брзину свог кретања.

Подсећања ради, предвиђеним планом програма у 2020. години, урађени су вештачки успоривачи брзине у улицама Рајка Тадића, Војводе Мишића и Будимира Јелисавчића где су постављена и саобраћајна огледала. Саобраћајна огледала су такође постављена у улицама Бранка Радичевића, Милоша Црњанског, Будимира Јелисавчића, Славка Петковића и у селима Гвоздац и Колари.

Програм рада за текућу годину обухватио је израду пројекта државних путева кроз насеља на територјији општине Бајина Башта као и пројекат једносмерних улица Војводе Мишића и 12. септембар. У оквиру истог програма набављена су и дечија седишта.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta saobracaj pokazivaci brzina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.349.262 посета
Тренутно на сајту: 598 посетилац(a)