У Србији жене у просеку старије од мушкараца и дуже живе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Србији жене у просеку старије од мушкараца и дуже живе
Trenutno na sajtu: 621       |       Podeli:
30.09.2022 | 0 коментар(а)



Просечна старост жена у Србији лане је износила 44,9 година, што за више од две године премашује просечну старост мушкараца која је
У Србији жене у просеку старије од мушкараца и дуже живе, Фото: ГЗС

износила 42 године, објавио је данас Републички завод за статистику поводом Међународног дана старијих особа који се обележава сутра.
Предност је на страни жена и када је реч о очекиваном трајању живота, јер оно за жене износи 75,64 године, а за мушкарце 69,96 година.


Жене су заступљеније и у свим старосним групама почев од 60 година па навише, па је удео жена између 60 и 64 године у укупном броју становника износио 7,1 одсто а мушкараца 6,7 одсто.

У старосној групи између 65 и 69 година, удео жена у укупном броју је износио 7,8 одсто, а мушкараца 6,9 процената, док је удео у групи између 70 и 74 године, 6,6 одсто жена а 5,4 одсто мушкараца.

И у најстаријој групи, са више од 85 година удео жена је већи и износи 2,4 одсто док мушкарци у овој групи учествују са 1,5 одсто.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.218.103 посета
Тренутно на сајту: 622 посетилац(a)