Вучић: Спреман и за оставку и за изборе ако изгубим легитимитет 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вучић: Спреман и за оставку и за изборе ако изгубим легитимитет
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
27.01.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ у Новом Саду поводом захтева за његову смену са

протеста на улицама Србије, да је спреман и на изборе и на подношење оставке, али да је за тај потез потребно да „изгуби легитимитет власти“.„Морате да кажете да немамо легитимитет, а то се онда показује на изборима. Које год изборе да изгубимо, ја не могу више да останем председник, логично је и нема смисла да замајавам нацију и радим оно што су радили Тадић, Пајтић и сви остали опстајући на власти са шест одсто гласова“, рекао је Вучић у Новом Саду.

Како је рекао, према истраживањима јавног мњења које је „читао синоћ“, резултати би „за те који позивају на оставке“, били много лошији него што су били, а резултати онога чију оставку траже „неупоредиво бољи од оних за које је мислио да је немогуће постићи боље“.

„Људи у Србији су одговорни и озбиљни, гледају оне који раде марљиво, и не поводе се тиме ко колико виче и вређа“, рекао је Вучић и додао да се извињава свим „дамама које су у претходном периоду морале да трпе увреде од опозиције“, пре свега новинарки Српског телеграфа.

Додао је да су жене у Србији „поштене и озбиљне“, и обећао да ће „пристојна Србија победити, и да тада нико неће смети да их вређа“.

„То смо показали, а биће и још политичара и других људи, који су кршили законе и оних који су део јучерашње и садашње власти. А долази и закон о пореклу имовине. Тако ће људи лакше моћи да утврде морални кредибилитет сваког од нас“, казао је Вучић.

На питање како онда коментарише увреде које је добијала посланица Демократске странке Александра Јерков у Скупштини Србије, Вучић је рекао да се „по томе разликује од других политичара“, те да осуђује сваку увреду свакој жени.

„Ја то нисам чуо. Ако се то догодило, на најстрашнији начин осуђујем. И мени није проблем да кажем, ако је неко увредио госпођицу Јерков, шта год ја у политичком смислу мислио о њој, да је то страшно и недопустиво“, казао је он.

Вучић је вечерас у Новом Саду отворио Омладинску престоницу Европе, а ту титулу ће Нови Сад носити током 2019. године.

 Тужилаштво ће учинити све што је неопходно у случају новинара Јовановића

Вучић је изјавио је вечерас у Новом Саду да је „сигуран да ће тужиоци учинити све што је неопходно“ у случају паљења куће новинара Милана Јовановића.

„Тужилаштво ће узети све у обзир и обавити свој посао. Обавили смо најтежи део посла, видели сте колико је то компликовано, не – да ли знате да се нешто догодило, већ – да ли можете то да докажете“, рекао је Вучић.

Коментаришући то што је као осумњичени у овом случају ухапшен председник општине Гроцка и функционер Српске напредне странке Драгољуб Симоновић, Вучић је рекао да је тужилац „задовољан случајем, зато га је и прихватио и кренуо са водјењем поступка“.

Није желео да коментарише квалификацију случаја којом се Симоновићу ставља на терет подстрекавање, јер како је рекао „тиме би се мешао у посао тужилаштва“.

Најавио да ће „ових дана“ посетити Гроцку и да ће се обратити и разговарати са градјанима како би се постигао договор око тога „како и на који начин да се формира власт која ће радити у њиховом интересу“.


Немачка ће водити рачуна о дијалогу Београда и Приштине

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Новом Саду да верује да ће Немачка водити рачуна не само о дијалогу Београда и Приштине, већ и постизању компромисних решења.

„Дакле, 22 од 27 земаља ЕУ већ су признале независност Косова у границама наше јужне покрајине, али се тога ретко сетимо, јер би некада да заборавимо на свет да би смо 20 минута касније хтели да будемо део света“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће се Немачка „старати и о постизању компромисних решења“, али је поставио питање „да ли ће Србија то моћи, да ли ће успети или не“.

„Покушао сам да кажем нашем народу да се не може одржати замрзнути конфликт, јер постоје различити интереси других страна. Интереси Албанаца, али и многих великих сила. Неке од њих желе решавање проблема, док друге желе да коначно имају своју државу и за то ће платити цену колика год она да буде. Ја увек питам наше грађане колику смо ми цену спремни да платимо“, рекао је Вучић.

Он је додао да је Србија већ платила у прошлости цену за све погрешне политике.

„Ја мислим да је време да почнемо да размишљамо о људима, чувајући наше интересе, добијајући највише што можемо за Србију и народ. Ако то људи неће да разумеју шта ја ту могу, жалостан сам због тога, али ја то не могу да променим. Нећу ни да мењам политику која је рационална, одговорна и доноси добро“, казао је он.

Додао је и да је се за јануар 2019. године предвиђа суфицит од 70 милиона евра, те да ће по његовом мишљењу он за тај један месец износити чак 200 милиона евра.

„То је оно што је важно. То значи више добрих школа, болница, клиничких центара, новца за младе“, казао је Вучић.

Вучић: Није било корупције у продаји ПКБ


 Вучић је изјавио  вечерас у Новом Саду да Фискални савет, Међународни монетарни фонд, Светска банка подржавају решавање проблема Пољопривредног комбината ПКБ, те да би „волео да му неко каже какве је ту корупције било“.

„Волео бих да ми некао каже какве је ту корупције било када се иде на тендер на који се не јављају сви они који су хтели да купе ПКБ. Ја да вам кажем каквих је покушаја корупције ту било, не само из Ђиласовог периода, када су пљачкали градску и државну имовину на ПКБ-у, већ и касније када су хтели да добијају ПКБ, али без тендера“, рекао је Вучић.

Вучић је казао да се за решавање проблема ПКБ-а ишло на тендер, те да је могао понуду да пошаље свако ко је мислио да жели да купи тај комбинат.

„Јавила се само страна компанија. Србија жели компаније које ће да додносе профит и плаћају порезе, а не да сваке године држава даје свој новац да би надокнадјивала губитке“, казао је он и додао да мисли да је то „чисто и изузетно добро за економију земље“.

Он је комантарисао истраживање Инсајдера у серијалу „Продаја“, које је показало да уколико дође до реализације пројекта проширења пута Београд-Зрењанин, да ће држава морати од откупљује земиљиште по тржишној вредности од компаније „Ал Дахре“ која га је претходно купила „иако је законом забрањена продаја државне земље“.

Србија је у послу око продаје ПКБ, продала 17.000 хектара државног земљишта, чиме формално закон није прекршен, јер је продаја омогућена одлукама, споразумима и закључцима, наведено је у том истраживању.

Подсетио је да се састао се са потпредседником компаније „Ал Дахра“ Ал Дареием у Давосу, којег је „замолио да ПКБ буде пример и огледно добро успешног бизниса“.

„Да покажу да могу да производе више, да плате могу и морају да буду више за запослене, јер ПКБ је предузеће. Они ту земљу не могу да однесу на ћилиму арапском, или било којем другом, негде на неко друго место“, казао је он.

ГЗС/ Извор: Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic izbori legitimitet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.141.498 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)