План развоја Сјенице за наредних осам година 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
План развоја Сјенице за наредних осам година
Trenutno na sajtu: 553       |       Podeli:
29.11.2019 | 0 коментар(а)



Сјеница - У Сјеници је одржан партнерски форум у оквиру израде Плана развоја општине

Сјеница за период од 2020. до 2028. године, где су се јавне институције, удружења и невладин сектор могли упознати и водити дискусију о Нацрту плана, наводи се на сајту општине.

„План развоја општине Сјеница је стратешки документ који дефинише правце развоја општине у наредних осам година. Поштујући Закон о планском систему, општина се мора придржавати смјерница Плана, за разлику од претходних стратегија које нису биле обавезујуће.

Приоритетне области Плана развоја су економски развој, друштвени развој и заштита животне средине, дефинисано је седам приоритетних циљева и предвиђене су 22 конкретне мере за достизање циљева. Све мере су из надлежности локалне самоуправе, чиме се обезбјеђује и одговорност за имплементацију мера. План је да се коначна верзија плана усвоји до краја године. Грађани и институције се могу укључити у изради плана или добити више информација путем сајта planrazvoja.sjenica.rs“ , истакао је координатор пројекта Општине Сјеница, Едис Муминовић.

Стручну подршку у изради Плана развоја општини Сјеница пружа Стална конференције градова и општина (СКГО) кроз пројекат „Подршка успостављању система планирања и израда средњорочних планова развоја локалне самоуправе“ који се финансира из бесповратних средстава словачке развојне помоћи (СловакАид), а спроводи посредством Програма Уједињених нација за развој у Србији (УНДП).

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sjenica plan razvoj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.214 посета
Тренутно на сајту: 554 посетилац(a)