Трка светског мото шампионата „Xros Hard Enduro Reli” кренула са Златибора 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Трка светског мото шампионата „Xros Hard Enduro Reli” кренула са Златибора
Trenutno na sajtu: 616       |       Podeli:
18.05.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић отворила је на

Златибору „Xros Hard Enduro Reli” - трку светског мото шампионата који се на Златибиру, Мокрој Гори и Тари, која се вози од 18. до 21. маја у оквиру ФИМ Светског Хард Ендуро шампионата.

„Министарство је допринело да смо данас домаћини и јако смо поносни због тога. Сматрамо да овакав вид такмичења доприноси порасту не само туристичког потенцијала Златибора, Таре и Мокре горе већ и пораст интересовања за један активни одмор”, рекла је министарка.

Она је навела да је Златибор већ од почетка ове године оборио рекорде у посећености у односу на прошлу годину са више од 100.000 гостију и 300.000 ноћења, а да ће догађаји као Хард Ендуро шампионат само допринети повећаној пажњи пре свега страних гостију.

„Данас је овде 150 учесника из 23 земље, ту је читава логистика и организацијаја и јако су битни овакви догађаји који помажу развоју турисичког потенцијала, промоцији наше земље, економском развоју и укупном развоју туризма”, закључила је министарка.

Возаче је поздравио и представник ФИМ Хард Ендуро светског шампионата Вилфрид Кершагл и захвалио се Златибору и Србији.

Организатор Братислав Ђурић рекао је да су они као група ентузијаста добили пре осам година идеју да организују трке, али да нису ни сањали да ће данас бити домаћини светског шампионата у мотоциклизму.

фото: фејсбук

„Србија у својој историји у аутомото спорту никада није урадила нешто овако. Надамо се, а добио сам јутрос уверавања из ФИМ-а, да ћемо остати у календару трајно и да ће се сваке године ова трка одржавати овде на Златибору”, казао је Ђурић.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић упутио је добродошлицу возачима и пожелео им срећу, успех и да сви здраво и безбедно стигну до циља.

„Надам се да ћете у паузама мало да се упознате и са природним лепотама Златибора и овај амбијент пронесете широм света и да Златибор постане светски познато место”, поручио је Стаматовић.

Хард Ендуро Рели је прва трка светског шампионата која се вози у Србији.

Данас је на програму пролог на Обудојевици, а наредна три дана возачи ће прелазити од 100 до 120 километара траса на Златибору, Тари и Мокрој Гори.

 

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor Xros Hard Enduro Reli

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.503.251 посета
Тренутно на сајту: 616 посетилац(a)