Фудбалери Србије изборили директан пласман на Светско првенство 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Фудбалери Србије изборили директан пласман на Светско првенство
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
09.10.2017 | 0 коментар(а)



Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Светско првенство у Русији, пошто је на стадиону „Рајко Митић” победила Грузију са 1:0

у последњем 10. колу Групе Д квалификација.

Србије је до победе дошла голом Александра Пријовића у 74. минуту на асистенцију Александра Митровића.

Ирска је на гостовању победила Велс са 1:0, голом Џејмса Меклина у 57. минуту, што их је довело до пласмана у бараж за пласман на Мундијал.

Четвртопласирана Аустрија је на гостовању са 1:0 голом Луиса Шауба победила последњепласирану Молдавију.

Србија је веома тешко дошла до победе на стадиону Црвене звезде, а изабраници селектора Славољуба Муслина су се посебно мучили у првом полувремену, када је Грузија била бољи ривал.

Гости су у првом делу могли и да поведу, али је Владимир Стојковић одлично одбранио шут из даљине Валеријана Гвилијана. Та акција је изазвала пометњу у српском тиму, која је довела до жучне расправе Бранислава Ивановића и Немање Матића.

Српски фудбалери су играли много боље у другом полувремену, када су ређали шансе, а најближи поготку био је Александар Митровић, чији је шут главом одбранио противнички голман.

Србија је коначно повела у 74. минуту после одличног контранапада који је повео капитен Ивановић, а лопта је срећно дошла до Митровића, који је одлично додао на другу стативу до Пријовића, који је уклизао и савладао Ђорђија Макаридзеа.

Пријовићу је то био први гол у дресу репрезентације Србије, а постигао га је 13 минута пошто је ушао у игру уместо Адема Љајића.

Репрезентативци Србије су до краја утакмице сачували свој гол и пред више од 40 хиљада навијача на стадиону „Рајко Митић” прославили победу и пласман на Светско првенство у Русији.

Утакмица је прошла без већих инцидената, осим неколико десетина упаљених бакљи и бачених петарди. После утакмице је приређен велики ватромет изнад јужне трибине стадиона „Рајко Митић”.

Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.511.818 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)