У току је подела пакета најугроженијим пензионерима 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У току је подела пакета најугроженијим пензионерима
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
07.12.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање финансира и обезбеђује пакете са основним животним намирницама

свим пензионерима, чији износ пензије не прелази 16.884,94 динара. У току је подела пакета и милановачким пензионерима, који се у Дом пензионера могу јавити до 26. децембра како би преузели своје.

На подручју милановачке општине за овај вид помоћи пријавило се 850 пензионера, од чега њих 120 још нису преузели своје пакете. Крајњи рок за њихово преузимање је 26. децембар, након чега запослени у Удружењу шаљу извештај ПИО фонду.

– ПИО фонд је определио 390 000, док смо од Општине добили 50 000 динара у ове сврхе. Свих 850 пензионера са територије Горњег Милановца, који су конкурисали за ову врсту помоћи, су је и добили. Трудили смо се да свима изађемо у сусрет, јер су сви пријављени испуњавали услове на основу пензионог чека – рекао јеМилан Васић, председник Удружења пензионера Горњи Милановац .


Сваки пакет садржи по килограм брашна и шећера, 400 г макарона, пола килограма пиринча, неколико месних нарезака, две паштете, две готове супе, прашак за пециво, ванилин шећер и један сунђер.

– У једном пакету се налази десет артикала, које смо набављали преко Пролетера. Морали смо да пратимо акције како бисмо по цени од 517 динара, коико вреди један пакет, купили што више робе. Цене су скочиле, а трудили смо се да обезбедимо довољан број пакета за све пријављене – објаснио је Васић.

Подела ове врсте помоћи је сваког радног дана од 9 до 14 сати, у просторијама Удружења пензионера Горњи Милановац.

 

 

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac Milan vasic penyioneri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.523.421 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)