У „Слободи” одржан панел „Индустрија 4.0 – нова индустријализација Србије“ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
У „Слободи” одржан панел „Индустрија 4.0 – нова индустријализација Србије“
Trenutno na sajtu: 703       |       Podeli:
24.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У компанији „Слобода” јуче је одржан панел „Индустрија 4.0 – нова индустријализација Србије“ . Скупу, који су организовали

Министарство одбране, Машински факултет Универзитета у Београду, Компанија „Слобода“ и Привредна комора Србије, присуствовали су начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, генерални директор „Слободе“ Зоран Стефановић, декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић, међународни експерти, представници научне заједнице и водећих компанија у индустријском сектору.

Према речима генерала Вуруне у последњих неколико година значајан новац издвојен је за Министарство одбране, пре свега за део који се тиче развоја наоружања и војне опреме и за одбрамбену индустрију Србије.

„С обзиром на то да су предузећа одбрамбене индустрије из НАТО агресије 1999. године изашла разорена, можемо рећи да су капацитети ревитализовани, што је добро не само за војску, него и за Србију у целини – рекао је генерал Вуруна и додао да „Индустрија 4.0” са својим адитивним технологијама, роботизацијом и нано технологијом, представља нешто ново и то је пионирски подухват за Србију.

„Индустрија 4.0“ је нови модел аутоматизације који је постао познат широм света и подразумева нову генерацију дигитализованих  фабрика, саопштила је Управа за односе са јавношћу Министарства одбране.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.073.813 посета
Тренутно на сајту: 704 посетилац(a)