СНС, СПС, НС: Власт стабилна, коалиција јединствена 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
СНС, СПС, НС: Власт стабилна, коалиција јединствена
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
14.12.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Општински одбори Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Нове Србије (НС) у Лучанима,

поводом скоро три године од формирања скупштинске већине и преузимања одговорности за вршење локлане власти, саопштавају да је "власт стабилна, коалиција јединствена".

Изборне листе „Александар Вучић – Српска напредна странка“, чији је носилац и први на листи био Слободан Јоловић, „Нова Србија – Велимир Илић“, чији је носилац и први на листи био Радомир Драмлић, и „Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Ивица Дачић“, чији је носилац и први на изборној листи био Славко Радосавчевић, на ванредним локланим изборима одржаним 28. децембра 2014. године у општини Лучани освојили су укупно 36 од 45 одборничких мандата.

Ове три изборне листе закључиле су коалициони споразум о преузимању одговорности за функционисање локлане власти крајем фебруара 2015. године, па ће трогодишњицу заједничког рада и деловања обележити заједничком конференцијом за новинаре на којој ће обавестити јавност о свему што је урађено у овој општини у протекле три године, истаћи и евентуалне слабости у раду органа извршне власти, јавних предузећа и установа, али говорити и о даљим плановима у овој општини, наводи се у заједничком саопштењу.

Потписници коалиционог споразума констатују да су све време заједничког рада имали коректну међусобну комуникацију и сарадњу, да је у јавности повремено непотребно стваран другачији утисак због различитих ставова руководстава својих странака око сарадње на републичком нивоу, и да постоји расположење да се заједничка сарадња на локалном нивоу настави до краја овог мандата али и након редовних локланих избора који се у општини Лучани очекују крајем децембра 2018. године.

Буџет ће бити усвојен на време

"Користимо прилику да обавестимо јавност да смо око припреме буџета за 2018. годину благовремено обавили консултације и дали смернице корисницима буџета општине Лучани за израду финансијских и планова и програма рада, као и да очекујемо од Одељења за буџет и финансије Општинске управе да изрди нацрт, а од Општинског већа да утврди предлог и достави Скупштини на разматрање и усвајање, који ће, и ове као и свих претходних година, бити донет у року и у складу са законом", каже се у саопштењу.

У заједничком саопштењу, представници СНС, СПС и НС пожелели су свима добро здравље, личну срећу и успех у раду, онима који славе Никољдан, Српску Нову годину и Јовандан срећну Славу, а грађанима срећне престојеће Новогодишње и Божићне празнике "са надом да ће идућа година бити још боља и успешнија, а да ћемо ми учини све да то тако и буде".

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.989 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)