Успешнима награде, Влади Србије критике 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Успешнима награде, Влади Србије критике
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
01.07.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Свечаном седницом Скупштине опшине и доделом општинских награда, Чајетина је обележила свој дан 30. јун.

Највише признање „Златиборска повеља“ је уручено је Љубивоју Ршумовићу, нашем познатом писцу, који је рођен у златиборском селу Љубишу.

Добитници признања „Димитрије Туцовић“ су етнолошкиња Боса Росић, фудбалер Дарко Брашанац, предузеће „Југофриго Кооп“, Удружење грађана „Сигурност“, Женски одбојкашки клубу „Златибор“ и Кошаркашки клуб „Златибор.

Новинар Михаило Меденица је добитник награде „Зоран Тмушић“за хуманост и људскост у тешким временима, док су захвалнице додељене појединцима који су се истакли својим радом и успехом у протеклој години. Похвалнице и златници са ликом Вука Стефановића Караџића уручени су ученицима који су освојили Вукову диплому.

“ Од прошлог нашег празника радили смо вредно и остварили значајне резултате. Повећане су инвестиције, већи је општински буџет, већа су улагања јавни сектор, пољоприведу, социјалну заштиту и у свим другим областима, навео је Милоје Рајевић, председник чајетинске скупштине и додао да су „одборници дали велики допринос у стварању повољног амбијента за живот и рад грађана, улагања инвеститора и свих који долазе на Златибор“.

Председник општине Милан Стаматовић, критиковао је републичку власт, рекавши да се „Чајетина налази у Србији, али да се не налази у Српској напредној странци“, додавши да актуелна републичка власт „може да буде проблем за ту локалну самоуправу и њене планове о великим инвестицијама“.

“Ми ћемо и даље радити у општем интересу и штитићемо државну и приватну имовину. Сведоци смо да се не поштујени државна ни приватна имовина и ми из мале општине, каква је Чајетина, указујемо на такве опасности, због чега трпимо санкције у виду заустављања важних инвестиција”, поручио је Стаматовић, алудирајући на пројекат изградње панорамске гондоле од Златибора до врха Торника, који та локлана самоуправа не може да започне, јер још увек чека грађевинску дозволу од Министарства грађевинарства.

Свечаности су приствовали представници збратимљених градова - Херцег Новог, Витине, Лакташа, Шамца, Трнова, Станара и Истока, Предраг Глухаковић, министар туризма РС, Мирсад Глухић, министар туризма Тузланског кантона, делегације локалних самоуправа у Златиборском округу, СПЦ, Војске Србије, полиције, државних органа и друге званице, а у уметничком програму су наступили браћа Теофиловићи.

 

Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.359.766 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)