Јовановић: Сеоски путеви и школе били и остали приоритет: Љубовија се спрема за Дринску регату 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Јовановић: Сеоски путеви и школе били и остали приоритет: Љубовија се спрема за Дринску регату
Trenutno na sajtu: 588       |       Podeli:
16.05.2022 | 0 коментар(а)



Љубовија- Током протекле две године, услед пандемије корона вируса, многи домаћи туристи коначно су се
Сеоски путеви и школе били и остали приоритет, поручује први човек општине Љубовија Милан Јовановић, Фото: ГЗС

упознали са лепотама српских села, а управо су те лепоте нетакнуте природе учинили села Љубовије видљивим на туристичкој мапи Србије. Многи домаћини отворили су своја врата гостима из свих крајева Србије, а да би управо сеоски туризам заживео и имао перспективу у овим крајевима, неоходни су путеви, каже први човек општине Љубовија Милан Јовановић.


Након успешног Гастро феста у Љубовији, почеле прирпеме за Дринску регату, Фото: ГЗС

„ Да би се у овом правцу развијали , мора се пре свега улагати у путну инфраструктуру тако да смо буџетом општине Љубовија планирали асфалтирање око 20 километара некатегорисаних путних праваца, рекао је председник општине Љубовија Милан Јовановић.
„ Путна инфраструктура нам је приоритет и предуслов је за развој сеоског туризма и долазак гостију из свих крајева Србије и региона . Жила куцавица сваког села управо су путеви, а село живи док има школу и цркву. Стога се трудимо да издвојена одељења и сеоске школе реновирамо и омогућимо младима једнаке услове образовања као што имају ученици у градским срединама. До сада су обновљене школе у Доњој Оровици, Врхпољу, Узовници, а наредне године планирана су још нека издвојена одељења попут Горње Љубовиђе, каже Јовановић и додаје да ће реализацијом једне од највећих инвестиција у овој општини коначно бити решен дугогодишњи проблем становника овог краја.

Нисмо занемарили ни уређење корита реке Љубовиђе која је једна од већих инвестиција . Имали смо честе проблеме са плављењем ,а реализацијом овог пројекта вредног четири милиона евра коначно ћемо решити дугогодишњи проблем поплава и омогућити становницима Љубовије миран сан , рекао је Милан Јовановић, председник општине Љубовија.
Када је реч о мерама енергетске ефикасности, ова општина је лидер у Србији , јер је међу првима показала висок ниво еколошке свести и значаја мера енергетске ефикасности.
„Готово све установе у јавној својини су енергетски саниране чиме смо оставрили значајне уштеде које нису само финансијске већ и еколошке јер смо прешли на обновљије изворе енергије, додао је Јовановић.


Дринска регата ове године од 9.јула, Фото: Архива ГЗС

Када је реч о најзначајнијој манифестацији , чувеној Дринској регати, први човек ове општине истиче да су припреме већ кренуле.
„ Почели смо са припремама , Дринска регата ове године почиње 9. јула и трајаће седам дана. Велике звезде су у плану и богат програм . Навикли смо наше учеснике и госте из Србије и региона на спектакл, тако да ће ове године Дринска регата заиста бити за памћење“, каже Јовановић.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LJUBOVIJA MILAN JOVANOVIC SELA DRINSKA REGATA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.348.837 посета
Тренутно на сајту: 589 посетилац(a)