Једна коловозна трака на вијадукту пуштена у саобраћај, Тодоровић: Тражио сам да надвожњак буде завршен што пре 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Једна коловозна трака на вијадукту пуштена у саобраћај, Тодоровић: Тражио сам да надвожњак буде завршен што пре
Trenutno na sajtu: 407       |       Podeli:
23.10.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Саобраћај преко вијадукта на обилазници око Чачка пуштен је јуче поподне по режиму



наизменичног пропуштања једном коловозном траком, након 15 дана од потпуне обуставе, рекао је за Глас западне Србије градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Он је подсетио да је до потпуне обуставе саобраћаја дошло због пуцања потпорних стубова.

“Током лета уочена је већа пукотина на стубу С16, пројектант је урадио додатне пројекте, на жалост не на време, каснило се са тим доста, а онда је домино ефектом дошло до пуцања стубова 14 и 15. Тада се кренуло у додатну санацију и због тога је дошло до обустављања комплетног саобраћаја преко вијадукта. За то време саобраћај се одвијао централним градским улицама што је изазвало велику гужву по граду”, казао је градоначелник.

Тодоровић је истакао да је великим ангажовањем ЈП “Путеви Србије” , извођача “Путева Чачак” и свих из локалне самоуправе у најкраћем могућем року надвожњак успешно саниран и оспособљен за сада у профилу једне коловозне траке, а до краја месеца се очекује да саобраћај крене у обе коловозне траке.

Иначе, надвожњак на магистралниј саобраћајници Чачак – Ужице стар је 45 година и први пут је делимично реконструисан 2002. године. Влада РС је преко ЈП “Путеви Србије” издвојила милион евра за његову реконструкцију, пројектант ИМС је урадио цео пројекат и у мају месецу су кренули радови.

Током лета саобраћај се одвијао једном коловозном траком и током читаве туристичке сезоне се одвијао тим режимом. Процене су да ће овај вијадукт бити у употреби наредних 30 година. Преко њега у туристичкој сезони прође 16 хиљада возила у току једног дана.

Очекивања су, да ће када се заврши деоница аутопута Чачак – Пожега, овом саобраћајницом пролазити 2,5 хиљаде возила, тако да ће бити значајно растерећена.

Глас западне Србије

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TODOROVIC CACAK VIJADUKT SAOBRACAJ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.776.948 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)