Западна Србија међу приоритетним туристичким дестинацијама: Регионално удруживање од великог значаја 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Западна Србија међу приоритетним туристичким дестинацијама: Регионално удруживање од великог значаја
Trenutno na sajtu: 304       |       Podeli:
08.12.2021 | 0 коментар(а)



Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић је отворила 5. Туристичку конференциј
Туристичка дестинација Мокра Гора Фото: РИНА

,,Западна Србија” у Чачку, која окупља туристичке раднике из Србије и региона како би представили пројекте, развојна решења и остварене резултате током протекле туристичке сезоне.

,,Регија Западне Србије се налази међу 18 приоритетних туристичких дестинација у Републици Србији, која је захваљујући изузетним природним богатствима једна од најатрактивнијих и најпопуларнијих туристичких подручја у Србији и посећује је велики број туриста. Ова регија има изузетне услове за активни одмор на најквалитетнијим теренима за зимске спортове, али такође представља одличан избор за све туристе који желе да задовоље образовно-културне потребе и имају жељу за богатијим садржајем и одмором”, рекла је Матић.

Она је додала да је конференција од изузетног значаја и зато што је Туристичка регија Западне Србије, као организатор, прва у Републици Србији препознала значај удруживања и регионалног приступа туризму.

Матић је овом приликом посетила и сеоско домаћинство Рајски конаци, у селу Леушићи код Горњег Милановца, које је добитник награде ,,Туристички цвет” 2010. године за најлепше сеоско домаћинство у Србији.

,,Рајски конаци су прави пример неговања традиције, старих заната и домаћих радиности, величанствене природе овог подручја и огромног туристичког потенцијала сеоских домаћинстава у Србији која су у протеклој години доживела значајну експанзију посета пре свега домаћих, али и страних туриста. Сеоски туризам је еколошки, одржив и доприноси да се лепоте крајева прикажу на најлепши могући начин и управо Рајски конаци показују како се то ради у складу са природом”, истакла је Матић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је за пројекте развоја туризма Западне Србије од 2015-2021. године укупно определило 920.120.837 милиона динара.

 

 

 

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


turizam mokra gora srbija selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.361.853 посета
Тренутно на сајту: 304 посетилац(a)