Вучић о гласању у Интерполу: Показали смо да Србију није лако победити и понизити! 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић о гласању у Интерполу: Показали смо да Србију није лако победити и понизити!
Trenutno na sajtu: 323       |       Podeli:
20.11.2018 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности поводом гласања у Генералној скупштини
Председник Србије, Александар Вучић, фото: ГЗС

Интерпола на којој је одлучено да лажна држава Косово не буде примљена у чланство те организације.

"Ово је победа једне мале земље, која има рационалан приступ проблемима. Србија не жели ни да ниподаштава и да понижава Приштину. Ово је велики успех. Једна земља без подршке великих сила успела је да се избори за своје циљеве", рекао је Вучић.

Председник Србије захвалио је свим земљама чланицама Интерпола које су гласале против пријема лажне државе Косово у ту организацију.

"Показали смо да Србија није земља коју је лако победити и понизити", поручио је Вучић.

Он је рекао да је ово успех, али да Србија не сме своју будућност да заснива на прикосу и инату, већ на рационалном приступу.

"Србија мора да жели компромис и да разуме какви су односу у свету, да размишља о свом економском напретку и која не сме ову прилку да користи ни да понизазва ни да ниподаштава приштинску страну, ни све оне који су из петних жила покушавали да помогну приштинску страну", рекао је Вучић.

Он је навео да смо били умерени оптимисти и надали смо се добром резултату, а да је резултат о пријему таквозваног Косова за Србију веома добар, што говори какво је расположење у свету.

"Поносан сам на борбу Србије, мале земље без много новца и моћи у свету, која је успела да се избори против најмоћнијих сила света и да покаже колико је вредно чувати свој интегритет и независност", рекао је Вучић.

Захвалио се онима који су се уздржавали додајући да је било најразвијенијих земаља које су се по први пут уздржале, које су разумеле позицију Београда, као и захвалио онима који су били под великим притиском.

Вучић је указао да је 76 земаља у првом кругу гласало за Косово, и да ћемо са свим тим земљама наставити да радимо.

"Нећемо да развијамо непријатељство, градићемо пријатељство да покажемо колико нам је стало до компромисног решења са Албанцима, да покажемо да Србија није земља коју је лако унизити, победити и прегазити. Верујем да ћемо са ти земљама имати још боље односе. Пријатељство и подршку земаља које су помогле нећемо никада заборавити", нагласио је он.

"Само једна земља за коју смо рачунали да ће бити уздржана гласала је за пријем. Све остало је било у оквиру наших рачуница, чак један боље. Надали смо се да ће Парагвај бити уздржан и обавили смо разговоре са парагвајским руководством, али гласали су против нас", додао је он.

Вучић је честитао министрима Дачићу и Стефановићу, тиму из Дубаија је "махнуо", а поменуо је и Вулина који се борио по овом питању, као и Ани Брнабић.

"Колико год се смејали ови који су говорили да је изгубљена битка, рачунајући на њихов период када су све губили. Данас Србија само побеђује. Не бих народ да подсећам на њихово тражење мишљења од Међуанрдоног суда правде, а како смо ми прошли пред Интерполом, ЕНТСО-Е, и другим организацијама", нагласио је он.

Вучић је рекао да је Србија успела да сачува свој образ, и да све што не би био компромис у будућности, што би било какво прављење проблема представљало би само контраударац.

"Честитам људима, данас нека се радују, ми нашу економију морамо да развијамо, да молимо Приштину да укине тарифе и таксе, да молимо ЕУ врши притисак на Приштину да се понашају пристојно и поштују ЦЕФТА и све норме", нагласио је Вучић.

 

Информер / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VUCIC GLASANJE INTERPOL

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.714 посета
Тренутно на сајту: 324 посетилац(a)