Овогодишњи Сабор успешнији него претходни, посета већа за 30 одсто (ФОТО, ВИДЕО) 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Овогодишњи Сабор успешнији него претходни, посета већа за 30 одсто (ФОТО, ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 495       |       Podeli:
14.08.2017 | 0 коментар(а)



Гуча - У Гучи је синоћ завршен 57. Сабор трубача. На такмичењу мајстора трубе, убедљиву победу однео је Саша Крстић из Загужања.

Завеса на овогодишњи сабор је спуштена након концерта Горана Бреговића и Бијелог дугмета, који је према проценама организатора пратило око 10.000 људи.

Председник Саборског одбора Слободан Јоловић, изјавио је за Глас западне Србије да су организатори успели да сабор врате традицији, труби и трубаштву.

Концерт Бијелог дугмета, фото: Глас западне Србије

Према његовим речима, посета свих пет дана сабора је била велика, а забележен је већи број страних гостију.

“Трубачи од ове године имају одличан смештај, јер смо успели да изградимо Дом трубача. Имамо више предтакмичарских центара и знатно више трубачких оркестара који су се такмичили”, рекао је Јоловић.

Председник Саборског одбора Слободан Јоловић, фото: Глас западне Србије

Вршилац дужности директорка Центра за културу и спорт у Гучи Наташа Мајсторовић, презадовољна је како посетом, тако и самом организацијом и квалитетом програмских садржаја.

“Добили смо само позитивне кометаре и речи похвале што је за мене јако важно, јер ми је ово прва година на овој функцији. Такође, битно је што су похвале стигле од домаћих гостију који су се после много времена вратили на Сабор и којих је било у већем броју него у односу на претходне године”, истакла је она.

Према њеним речима, организатори су се потрудили да изложбе у Музеју трубе буду квалитетне.

Фото: Глас западне Србије

“Бројне радионице домаће радиности су имале изузетну посећеност, као и све традиционалне манифестације које су из неког разлога претходних година биле прилично запостављене”, рекла је Мајсторовић.

Она је истакла да су сви програмски садржаји одржани по плану, а што се тиче такмичења трубача можда по први пут није било ни једне примедбе на рад и одлуке стручног жирија.

“Већ ових дана ћемо сумирати утиске, пред нама је озбиљан задатак за следећу годину, јер су овогодишњи концерти и такмичења били изузетно посећени. Горан Бреговић и Бијело дугме су нам поставили високи стандард како би овакву посећеност поновили и идућег сабора”, тврди Мајсторовић.

Фото: Глас западне Србије

Заменик председника општине Лучани Миливоје Доловић, каже да су веома задовољни овогодишњом манифестацијом пре свега, јер је протекла без икаквих инцидената.

“По нашој процени овогодишњи Сабор је посетило око 30 одсто више људи него прошле године, а није се догодио ни један инцидент, што је за нас као организаторе од изузетног значаја”, рекао је Доловић.

Према његовим речима већ од ноћас комуналне службе раде на чишћењу и прању јавних површина и улица по читавој Гучи и очекује се да ће током наредна три дана све бити враћено у првобитно стање.

“Током сабора било је уредно снабдевање водом, а одржавање комуналне хигијене било је на завидном нивоу”, тврди Доловић.

Он је нагласио да је предлог министра Расима Љајића да се подигну рампе и не наплаћује паркинг као и омогућивање слободног улаза у Гучу био добар потез који је дао видне резултате.

Глас западне Србије

Од 29:48 до 33:07




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.330.087 посета
Тренутно на сајту: 496 посетилац(a)