При крају грађевински радови на топлани 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
При крају грађевински радови на топлани
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
15.04.2021 | 0 коментар(а)



Прибој - Изградња градске топлане на биомасу у Прибоју, улази у завршну фазу, бар када

је грађевински део у питању, наводи се на сајту општине Прибој.

Монтиран је највећи део опреме, па се котларница полако грађевински затвара. И све друге активности, одвијају се по плану - закључак је са редовне 9. месечне видео конференције представника Општине, Министарства енергетике, консултаната КфВ банке из Немачке и Аустрије и извођача радова, која је одржана у среду, 14. априла.

„Радови се одвијају према планираној динамици. Постављање кровне конструкције котларнице је у току, кров би требало да буде за 10ак дана, а онда преостају машински и електро радови на постројењу”, рекао је Саша Василић, заменик председника општине Прибој.

„Упоредо са овим радовима, одвијају се и пројектне активности за подстанице и топловод, па је тако јуче потписан други анекс трилатерарног уговора, чиме се стичу услови за потписивање уговора о замени топловода са београдском фирмом ’ Кон вар’”, каже Василић и додаје да ће радови на реконструкцији подстаница и топловода кренути, како је и планирано, по завршетку актуелне грејне сезоне.

„Иако је ово је комплексан пројекат, реализација тече према плану, тако да очекујем да ћемо 15.октобра пустити нову градску топлану у рад”, оптимиста је Василић.

Градска топлана на биомасу у Прибоју је инвестиција вредна 7,6 милиона евра, а локална самоуправа већ ради и на припреми нових капиталних пројеката у нашем граду.

„За изградњу Постројења за пречишћавање отпадних вода, реконструкцију постојеће и изградња недостајуће канализационе мреже, у Канцеларији за управљање јавним улагањима Владе Србије, већ смо добили зелено светло”, истиче Василић и додаје да је у питању инвестиција вредна четири милиона евра, којом више ни грам фекалне канализације неће отићи у Лим, а ни један део градског подручја неће бити без адекватне канализационе мреже. Зелено светло ускоро очекујемо и за пројекат реконструкције цевовода сирове воде до Фабрике за производњу воде за пиће, вредан преко два милиона евра.

„Прибој је последњих година једно велико градилиште, а како ствари стоје то ће бити и предстојећег лета, јер ће се доста радити на подземној инфраструктури, па ће многе улице бити раскопане. Зато у име локалне самоуправе молим грађане за стрпљење и разумевање, јер су ово заиста вредне инвестиције и послови који се раде једном у 50 година”, закључио је Василић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj toplana biomasa radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.113.110 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)