Љујић: Водоснабдевање у Ужицу је уредно и под контролом 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Љујић: Водоснабдевање у Ужицу је уредно и под контролом
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
28.09.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - У акумулацији Врутци последњих дана појавиле су се зелене алге које забрињавају грађане

и постављају питање да ли има опасности по угрожавање водоснабдевања у граду на Ђетињи.


Директор ужичког „Водовода” Душко Љујић каже да је снабдевање водом за пиће уредно и да нема опасности по угрожавање водоснабдевања, као и да се прати ситуација на Врутцима због појаве највероватније зелених алги.


„Што се тиче водоснабдевања, оно је апсолутно под контролом и без икаквих проблема ни са производњом ни са дистриубуцијиом воде. Што се тиче алги које се појављују, њих има увек које се појављују у разним концентрацијама. Све то држимо под контролом и сваких 15 дана вршимо мониторинг воде и у њој нема ништа што је забрињавајујће. Тренутно су се појавиле неке зелене алге, али оне су далеко од бране и наших водозахвата. Појавиле су се на изузетно малој површини, јуче смо их узорковали и кроз два до три дана , тачно ћемо знати о којој врсти се ради. Ми на акумулацији имамо могућност захватања воде на три нивоа, и мониторингом дефинишемо најквалитетнију зону и захватмо воду са трећег водозахвата на највећој дубини и ту постоје алге само у траговима. Фабрика је једна од најквалитетнијих у Србији, која без икаквих проблема све доводи у ред”, каже Душко Љујић, директор ЈКП Водовод Ужице.

Ситуација се и даље прати, а како истиче директор Водовода прате се цијанобактерије које су потенцијално опасне док остале нису опасне за здравље људи. Цијанобактерије су концентрисане на дубини 7 до 8 метара на водозахватној цени их има тек у траговима а фабрика их без тешкоћа прерадјује. Пролем представљају токсини који се јављају након распада цијанобактерија али до сада нису нађени у пијаћој води.
ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jeyero Vrutci pojavile se zelene alge vodonabevanje uredno pod kontrolom

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.327 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)