Министар Антић: Снабдевање електричном енергијом свих индустријских зона апсолутни приоритет 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Министар Антић: Снабдевање електричном енергијом свих индустријских зона апсолутни приоритет
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
15.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас је Град Чачак посетио Александар Антић министар рударства и енергитике са својим сарадницима.
Фото: ГЗС

У оквиру ове посете Антић је са челницима града обишао ПУ „Моје детињство”, односно вртић „Колибри” у Атеници.

Милун Тодоровић и Александар Антић са сарадницима обишли вртић „Колибри”, фото: ГЗС

Министарство рударства и енергетике уложило је 7,5 милиоан динара, а град Чачак 3,5 како би се реализовао прејекат енергетске ефикасности у вртићу „Колибри“. Извођач радова изабран је петог јуна, а почетак радова очекује се у најкраћем року

„Биће урађен комплетан термички омотач за објекат, 12 центиметара камене вуне ће бити нова заштита за наше малишане, урадићемо термичку изолацију крова, таванских простора, унапредићемо мере замене столарије, али системи грејања и осветљења биће потпуно модернизовани. Објекат ће бити на понос Чачку и министарству и верујем да ће до краја бити реализован. У протеклих неколико година урадили смо преко буџетског фонда 77 објеката и резултати су изузетни, јер уштеде које су остварене у објектима где су урађене мере енергетске ефикасности су и до 40 посто, тако да сваки динар уложен у енергетску ефикасност се најбрже враћа. Значајна средства биће уложена и у наредном периоду“ “, изјавио је министар Зоран Антић који је обишао вртић „Колибри“.

Александар Антић, министар енергетике и рударства, фото: ГЗС

Међутим, ово није први пројекат који је реализован заједничким снагама и захваљујући доброј сарадњи града Чачка и ресорног министарства. Снабдевање електричном енергијом свих индустријских зона је апсолутни приоритет, ради се и даље на свим трафо станицама. У Коњевићима, у индустријској зони се ради пројектно техничка докумнетација за нову трафо станицу која ће динамички бити реализована у складу са потребама индустријске зоне.

„Радили смо функцију јачања индустријске зоне и обезбеђивања свих кључних енергената за фабрике које су се отварале и које ће се отварати овде у Чачку и мислим да смо до сада били веома успешни. Очекују нас инсталације трафо станице 35/10 у индустријској зони у Прељини и Коњевићима, за наше домаће привреднике када већ у септембру усвајамо измену и допуну плана те индустријске зоне од 111 хектара, тако добијамо комплетне садржаје”, рекао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

У протеклe четири године 400 километара ниско напонске мреже подигнуто је на виши ниво, а највећи заједнички успех је гасификација Чачка.

„Око 11 милиона евра коштала је само дистрибутивна мрежа и остало нам је само мало да можемо да кажемо да је Чачак са свим селима 100 посто гасификован и за то имамо опредељена средства. Србија гас према последњим плановима има издвојених 240 милиона динара за тај наставак и да се тај процес до краја реализује”, закључио је Антић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ALEKSANDAR aNTIC MILUN TODOROVIC CACAK VRTIC KOLIBRI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.851.888 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)