Куп: Партизан преживео Металац, Спартак и ТСЦ у четвртфиналу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Куп: Партизан преживео Металац, Спартак и ТСЦ у четвртфиналу
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
25.11.2020 | 0 коментар(а)



Велика борба, много пропутених прилика и један погодак - Партизан је у четвртфиналу Купа Србије.

Такума Асано постигао је једини гол на утакмици у Горњем Милановцу, којим су црно-бели савладали Металац. Фудбалери ИМТ Нови Београд надиграли су Раднички из Ниша на свом терену са 2:1 и приредили својеврсно изненађење пласиравши се у четвртфинале Купа Србије. Чак три од данашњих пет утакмица осмине финала завршене су пенал серијом а у даљи ток такмичења пласирали су се Вождовац, Радник, Спартак из Суботице и ТСЦ из Бачке Тополе.
Партизан се пласирао међу осам најбољих екипа у Купу Србије. Црно-бели су у Горњем Милановцу били бољи ривал, створили више прилика од Металца, а на крају је одлучио погодак Такуме Асана.
Потпуну теренску иницијативу имали су изабраници Александра Станојевића у првих 45. минута дуела у Горњем Милановцу. Ипак, игра црно-белих није била на врхунском нивоу, помало и захваљујући квалитету терена.

Тренер Металца Жарко Лазетић определио се за дефанзивну варијанту. Домаћи су добро бранили свој гол, али су потпуно занемарили игру у нападу, па голман Партизана у првих 45 минута готово да није имао контакт са лоптом.

Црно-бели су прве прилике створили средином првог дела, али је ударац Холендера одбранио Пулетић, док је шут Јојића отушао преко гола Металца.

Партизан ипак стиће до поготка и то у 44. минуту. Здјелар је упослио Асана, који је био помало себичан, што се испоставило као добра ствар пошто је Јапанац прелепим ударцем левом ногом затресао мрежу противника.

Домаћин је у наставку заиграо знатно офанзивније и ангажованије, што је и утакимицу учинило далеко занимљивијом.

Металац је први пут припретио у 51.минуту, али је ударац Антонијевића некако укротио Немања Стевановић.

Партизан је до краја меча имао још неколико прилика да обезбеди тријумф. Асано и Холендер могли су да савладају Пулетића, али нису имали среће.

На крају, остало је 1:0, па је Партизан минималним резултатом изборио пласман у четвртфинале Купа Србије.

У првом данашњем мечу ИМТ Нови Београд је на стадиону поред "Хале спортова Ранко Жеравица" надиграо Раднички из Ниша са 2:1 головима Николе Терзића у првом а потом и Уроша Вукашиновића у другом полувремену.

Раднички је до краја меча успео само да умањи резултат и постави коначних 2:1 преко Петра Ђуричковића поготком из једанаестерца у 67. минуту утакмице.

Пенал серије су виђене у чак три меча која су завршена нерешеним резултатом.

Јавор је у Ивањици дочекао београдски Вождовац и меч је завршен нерешеним резултатом са 1:1. У пенал серији гости са Вождовца су били убедљиви са 3:0 и пласирали се у четвртфинале Купа Србије.

Спартак је на градском стадиону у Суботици такође после пенал-серије био обезбедио пласман у следећу рунду - било је 1:1 у мечу са Младошћу из Лучана, а у извођењу једанаестераца боље се снашао Спартак и славио са 4:2.

И Радник је изборио пласман у четвртфинале после извођења пенала у Сурдулици елиминишући Чукарички. У регуларном току било је 2:2, а у пенал серији тим са југа Србије славио је са 4:2.

ТСЦ је на свом терену у Бачкој Тополи са 2:0 победио крушевачки Напредак, а голове за домаћина постигли су Варга и Балаж.

 

 

ГЗС / Танјуг / РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


partizan fss metalac spartak tsc gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.495.903 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)